Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2012-10-19
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
245 x 175 x 33 mm
Vikt
751 g
SAB
Aef,Gcz Malmsten, Bodil
ISBN
9789174992151
Så gör jag : konsten att skriva (inbunden)

Så gör jag : konsten att skriva

(54 röster)  |  Läs 13 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-10-19
399
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»I Bodil Malmstens värld blir skrivandet till ett äventyr fyllt av ljus och mörker, dramatik och lyckliga stunder av flow. Därför blir Så gör jag till en bok som inspirerar.« | EVA DANDANELLE, SMÅLANDSPOSTEN

»Så gör jag är en bok som väcker lust. Jag vill ta tag i skrivandet. Jag vill sätta igång.« | MARIA KÜCHEN, SYDSVENSKAN

Du skriver, du har lusten och längtan efter att skriva på riktigt, du vill. Men hur gör man? Den här boken är en lärobok, en handbok med erfarenheter, verktyg, redskap, råd, tips, exempel, goda exempel och avskräckande.

Bodil Malmsten har skrivit ett stort antal böcker. I Så gör jag: Konsten att skriva delar hon med sig av sin arbetsprocess inklusive den helvetesperiod som ingår. Hon skriver om hur hon kommer fram till tonen och strukturen. Om jobbet med förstameningar. Om varför hon skulle vilja skriva om inledningen till sin första roman och redigera om novellsamlingen Undergångarens sånger.
I boken ingår kapitel om ord, skiljetecken, korrektur, om att sitta rätt, läsa för att lära, dramaturgi. »Ord, meningar, stycken, får aldrig bara bli. Ett tecken på att en bok är en riktig bok är att ingenting av det som står bara får ha råkat bli.«
Så gör jag: Konsten att skriva är rikt illustrerad i färg och innehåller mängder av praktiska råd för det dagliga skrivarbetet - oavsett om du vill bli författare eller bara lära dig skriva bättre.

BODIL MALMSTEN har med sina romaner, diktsamlingar och loggböcker blivit en av Sveriges mest folkkära författare. I Så gör jag: Konsten att skriva delar hon med sig av sina erfarenheter från ett liv av skrivande.

»I bästa mening förvaltar Bodil Malmsten arvet efter Montaigne, hans skeptiska, självkritiska, stoiska och essäistiska sökande, aldrig störtsäker, men alltid förundrad över tingens tillstånd. En bok att bli glad och inspirerad av.« | TOMAS LARSSON, ÖSTERSUNDS-POSTEN

»Så gör jag är full av goda råd, tips från en som provat det som inte fungerar och det som fungerar.« | MARIA HAMBERG, DALADEMOKRATEN

»Få av dagens svenska författare är bättre skickade att ge råd i skrivandets konst än Bodil Malmsten. Så gör jag: Konsten att skriva ger perspektiv, handfasta råd, en generös inblick i en författares vardag. En klok och insiktsfull bok.« | CRISTER ENANDER, TIDNINGEN KULTUREN
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Så gör jag : konsten att skriva. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En sann inspirationskälla
  Christine Ljungblad, 16 februari 2023

  Under min kurs i kreativt skrivande är denna och stephen Kings bok "Att skriva" kurslitteratur. Båda är handfasta och inspirerande men Malmsten vinner i längden. Förutom att en får mängder med tips är språket i boken så otroligt levande och poetiskt att det i sig gör den värd att läsa. Det här är en bok jag kommer att återvända till om och om igen - så fort den finns tillgänglig. Snart måste jag lämna tillbaka mitt ex på biblioteket

 2. Inspirerande och lärorik
  Sara , 2 juni 2021

  Tillsammans med Stephen Kings "Att skriva" är detta min absoluta favorit-lärobok i litterärt skrivande. Med ett vackert språk går Malmsten igenom skrivarprocessen från en öppen och empatisk synvinkel, vilket öppnar upp för inspiration och skaparlust. Det är inte så mycket "Så här ska du göra", vilket många läroböcker kan vara, utan mer "Så här kan du göra". Tydligheten och strukturen i boken är också värdefullt tillsammans med de många övningarna och personliga reflektionerna.
  Jag kan va... Läs hela recensionen

 3. Trösten
  anna nilsson (stockholm), 7 november 2016

  Jag älskar den här boken. Den är sådan tröst när man skriver och allt känns ensamt och svårt och omöjligt och patetiskt. Då: bläddra lite i denna bok och komma över den svåra kullen.

  Bodil har redan varit där och stått ut. Hon skingrar ensamheten så man kan vara tillsammans på ett av de bästa sätten - inte alls i fysisk bemärkelse men över bokgräns, tidsgräns, geografisk begränsning. Det är böckers ofattbara magi att det är möjligt.

 4. underbar
  Marés Lendway, 28 april 2016

  Underbar! Ingen annan handbok om att skriva påminner om den här och är lika vacker. Bodil jag saknar dig! A

 5. Bra handledning
  Anders S, 21 april 2015

  Boken tar upp några handgrepp och några fällor som man kan falla i då man skall skriva något. Det är en utmärkt handledning om man har sådana ambitioner.

 6. Besviken
  Marina Nyman, 22 april 2014

  Boken kändes inte som att jag fick lära mig konsten att skriva. Alldeles för mycket tung läsning, hänvisningar till för mig okända författare, upprepningar och "trist" läsning. Hade förväntat mig mycket mer tips. Tyvärr ville nog Bodil Malmsten helt enkelt skriva av sig.

 7. Jag är partisk
  Barbro Thulin, 3 april 2014

  Jag gillar Bodil Malmsten. Tycker om alla hennes böcker. Blir på bra humör av att läsa henne. Tycker om hennes " negativa sidor", det där lite trotsiga. Den här boken är som en god chokladask. Jag väljer en av bitarna och njuter, sen tar jag en bit till och en till. Och det bästa är att jag har kvar alla bitarna. Jo, jag är nog partisk men man får väl tycka som man vill.

 8. Rolig och inspirerande!
  Inanna, 17 mars 2014

  Jag läser med stor förtjusning Bodil Malmstens bok Så gör jag: konsten att skriva. Hon delar mycket generöst med sig hur just HON gör - men berättar också att man kan göra på många andra sätt, med referenser till andra författare. Det finns inget fel och inget rätt. Det som fungerar för mig är rätt för mig. Vad man inte kan vara utan är LUSTEN att skriva - sedan kan man förbereda sig olika, arbeta med olika strukturer, olika metoder. Jag skrattar ofta igenkännande när jag läser, jag känner hu... Läs hela recensionen

 9. Boken är sådan att jag läser då och då, bläddrar fram...
  Lennart Pettersson, 8 juli 2013

  Boken är sådan att jag läser då och då, bläddrar fram och tillbaka. Pärlor som fastnat i minnet måste sökas upp igen för ytterligare njutning. B.M. är generös och rakt på sak. Som vanligt tycker jag mycket om hennes arbeten.

 10. Jag bara älskar hennes sätt att skriva, litet...
  -, 13 juni 2013

  Jag bara älskar hennes sätt att skriva, litet underfundigt och vankelmodigt....titeln täcker vad boken innehåller; hennes eget sätt att skriva och jag tycker om det!

 11. Bra och pedagogisk bok om hur man kan gå till väga när...
  Maria Halmfors, 24 maj 2013

  Bra och pedagogisk bok om hur man kan gå till väga när man skriver en bok och för att få den publicerad.

 12. Bodil ger inga pekpinnar och försöker inte ändra ditt...

  Bodil ger inga pekpinnar och försöker inte ändra ditt sätt att skriva. Hon berättar helt enkelt hur hon skriver och vad hon tänker och tycker om saker.

 13. Tyvärr.
  Björn, 29 mars 2013

  Att man köpte den här boken övergår mitt förstånd.
  De delar som borde innehålla något matnyttigt är ofta bara 1 A5 (ton, struktur, etc) och då är det bara några få nerklottrade tecken - som att de vore skrivna på en post-it och sedan fått gå till tryck.

  Efter jag läst igenom boken frågar jag mig själv: Vad fanns det där att lära sig? Vad tar jag med mig?
  Svar: Inget.
  Blev hon tvingad att skriva boken?

  Bodil har en praktfull förmåga att hänvisa till biblioteket... Läs hela recensionen

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Bodil Malmsten