Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Divergent (del 2)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2013-07-22
Förlag
Modernista
Översättare
Katarina Falk
Originaltitel
Insurgent
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 160 x 38 mm
Vikt
555 g
SAB
uHce
ISBN
9789174992403

Insurgent

(36 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-07-22
149
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Ett enda val kan förändra dig eller förgöra dig. Men varje val har konsekvenser, och när oroligheter väller upp i falangerna omkring henne måste Tris Prior fortsätta att försöka rädda dem hon älskar - och sig själv - samtidigt som hon brottas med svåra frågor om sorg och förlåtelse, identitet och lojalitet, politik och kärlek.
Tris initiationsdag borde ha varit en dag fylld av firande och segeryra tillsammans med hennes valda falang. I stället slutade dagen i outsägliga fasor. Nu rasar krig, och konflikterna mellan falangerna och deras ideologier växer. Och i krigstider måste man välja sida, hemligheter kommer i ljuset, och de val som måste göras blir ännu större och mer oåterkalleliga.
Tris har förändrats, dels genom sin beslut, men också av på grund av nya upptäckter och skiftande relationer. Nu måste hon omfamna sin divergens fullt ut, oavsett vilka risker det innebär.

VERONICA ROTH föddes 1988 i en förort till Chicago. Medan hon studerade på Northwestern University började hon skriva på sin dystopiska science fiction-trilogi, varav de två första delarna är Divergent och Insurgent. Filmversionen av Divergent började spelas in våren 2013, med bland annat Shailene Woodley och Kate Winslet i huvudrollerna.

* Insurgent: gick in på förstaplatsen på New York Times bestsellerlista och har legat kvar på listan sedan dess
* Över 2,5 miljon sålda exemplar världen över av de två första delarna i Divergent-trilogin
* Divergent: den mest recenserade boken i Sverige 2012!


Några pressröster om »Divergent«:

»Divergent är en otroligt spännande bok, men samtidigt har Veronica Roth lyckats få med både kärlek, vänskap och en del existentiella frågor. Jag är fullständigt fast från första sidan.« BOK-TOKIG

»En berättelse om svek, romantik, krig och om att välja. Om du gillade Hungerspelen kommer du att älska Divergent. Den har precis rätt mängd spänning för att man hela tiden ska vilja ha mer.« THE GUARDIAN

»Divergent är effektivt berättad, i episoder som raskt avlöser varandra. Atmosfären är mer än lite otäck, och det är upplagt för en lika laddad fortsättning.« BJÖRN KOHLSTRÖM, BERNUR

»Fullkomligt beroendeframkallande.« USA TODAY
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Insurgent
 2. +
 3. Enders spel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Enders spel av Orson Scott Card (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Insurgent. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven uppföljare
  skolbarnsmamma, 22 juli 2014

  Både jag och min tolvårige son har läst såväl Divergent som Insurgent, den andra delen i en dysforisk framtidstrilogi. Boken är välskriven och även om temat nu känns bekant ( Hungerspelen, Matchad m fl serier) känns detta som en bra grepp. Min tolvåring har sträckläst båda böckerna nu under sommarlovet och även jag har haft god behållning av dem. Boken har en rapp handling som snabbt går framåt och intrigen är delvis komplicerad ( vem står på vems sida, vem kan man lita på, vem är jag själv... Läs hela recensionen

 2. En serie som blir beroendeframkallande
  Rebecca Santos, 7 maj 2014

  Blev helt fast vid divergent och var tvungen att läsa andra delen insurgent så fort så möjligt. Jag blev verkligen inte besviken! En super bra bok som följer samma röda tråd som första boken men låter samtidigt historien växa vidare och uppslukar dig. Läste ut boken på bara 3 dagar och har redan beställt tredje och sista boken. Perfekt bok för människor som gillar action, kärlek och viktiga samhällsfrågor.

 3. Min dotter älskade den. Hon försvann i två dagar sedan...
  karin och lova, 21 januari 2014

  Min dotter älskade den. Hon försvann i två dagar sedan var den slut. Slukade båda på jullovet och nu kämpar hon sig igenom den tredje på engelska, orkar inte vänta.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Veronica Roth