Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2013-05-02
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Charlotte Hjukström
Originaltitel
The End of Your Life Book Club
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 158 x 33 mm
Vikt
559 g
SAB
Hce
ISBN
9789174992458

Bokklubben vid livets slut

(15 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-05-02
148
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Vad är det du läser?« Det är frågan Will ställer till sin mamma, Mary Anne, när de sitter i väntrummet på cancermottagningen. Det är november 2007, kort efter att hon diagnosticerats med långt framskriden cancer.
Detta är den sanna historien om en son och hans mamma, och om den bokklubb som under hennes sista tid i livet för dem närmare varandra. I takt med att sjukdomen sprider sig läggs bok efter bok till läslistan, och i de personliga samtalen kring böckerna får Will och Mary Anne en möjlighet att återupptäcka sina liv och lära känna varandra på ett nytt sätt. I bokklubbens sfär är de inte längre den sjuka och den friska, utan en mamma och en son som tillsammans upptäcker nya världar.
Bokklubben vid livets slut är en ömsint hyllning till en älskad mamma, och en inspirerande betraktelse över böckers förmåga att skapa mening och glädje ur kaos och förgängelse, att skänka oss tröst och vidga vår kunskap om oss själva och andra.

WILL SCHWALBE är en amerikansk journalist och författare, som bland annat har skrivit för The New York Times och varit chefredaktör på bokförlaget Hyperion. Will Schwalbe är bosatt i New York.

»En underbar bok om underbara böcker och mammor och söner och det bestående bandet dem emellan. Liksom böckerna den hyllar kommer den här berättelsen att dröja sig kvar inom dig långt efter sista sidan.« MITCH ALBOM, författare till Tisdagarna med Morrie

»Medan jag läste skrev jag ner titel efter titel på en papperslapp, så att jag skulle kunna beställa de böcker som betydde något för Will och hans mamma. Schwalbe är inte bara en entusiastisk läsare, utan också en förkämpe, en hejaklacksledare, en lärjunge.« RACHEL SHTEIR, THE NEW YORK TIMES

»Trots att det är en berättelse om döden är Bokklubben vid livets slut mest av allt en hyllning till livet och hur det kan berikas av böcker.« BOOKLIST
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bokklubben vid livets slut
 2. +
 3. Lundens hjärta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lundens hjärta av Linda Edgarsson (inbunden).

Köp båda 2 för 377 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bokklubben vid livets slut. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs den!
  Rebecka, 25 augusti 2016

  Jag fick under tiden jag läste inte bara följa en fantastisk relation mellan mor och son utan även en hel drös med böcker som las på "att läsa listan"

 2. Ett mycket fint porträtt av en älskad mamma och en...
  Ingrid Svedlund, 6 november 2013

  Ett mycket fint porträtt av en älskad mamma och en harmonisk familj. Ger ett stort antal tips på böcker att läsa. Gedigen litteraturförteckning.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Will Schwalbe