Insurgent (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Divergent (del 2)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2014-06-03
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Katarina Falk
Originaltitel
Insurgent
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
191 g
SAB
uHce
ISBN
9789174993813

Insurgent

(64 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-06-03
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Ett enda val kan förändra dig eller förgöra dig. Men varje val har konsekvenser, och när oroligheter väller upp i falangerna omkring henne måste Tris Prior fortsätta att försöka rädda dem hon älskar - och sig själv - samtidigt som hon brottas med svåra frågor om sorg och förlåtelse, identitet och lojalitet, politik och kärlek.
Tris initiationsdag borde ha varit en dag fylld av firande och segeryra tillsammans med hennes valda falang. I stället slutade dagen i outsägliga fasor. Nu rasar krig, och konflikterna mellan falangerna och deras ideologier växer. Och i krigstider måste man välja sida, hemligheter kommer i ljuset, och de val som måste göras blir ännu större och mer oåterkalleliga.
Tris har förändrats, dels genom sin beslut, men också av på grund av nya upptäckter och skiftande relationer. Nu måste hon omfamna sin divergens fullt ut, oavsett vilka risker det innebär.

VERONICA ROTH föddes 1988 i en förort till Chicago. Medan hon studerade på Northwestern University började hon skriva på sin dystopiska science fiction-trilogi, varav de två första delarna är Divergent och Insurgent. Filmversionen av Divergent började spelas in våren 2013, med bland annat Shailene Woodley och Kate Winslet i huvudrollerna.

* Insurgent: gick in på förstaplatsen på New York Times bestsellerlista och har legat kvar på listan sedan dess
* Över 2,5 miljon sålda exemplar världen över av de två första delarna i Divergent-trilogin
* Divergent: den mest recenserade boken i Sverige 2012!


Några pressröster om »Divergent«:

»Divergent är en otroligt spännande bok, men samtidigt har Veronica Roth lyckats få med både kärlek, vänskap och en del existentiella frågor. Jag är fullständigt fast från första sidan.« BOK-TOKIG

»En berättelse om svek, romantik, krig och om att välja. Om du gillade Hungerspelen kommer du att älska Divergent. Den har precis rätt mängd spänning för att man hela tiden ska vilja ha mer.« THE GUARDIAN

»Divergent är effektivt berättad, i episoder som raskt avlöser varandra. Atmosfären är mer än lite otäck, och det är upplagt för en lika laddad fortsättning.« BJÖRN KOHLSTRÖM, BERNUR

»Fullkomligt beroendeframkallande.« USA TODAY
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Insurgent
 2. +
 3. Allegiant

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allegiant av Veronica Roth (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Insurgent. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jätte spännande bok!
  Jenny :), 17 augusti 2015

  Om du har läst boken Divergent och älskade den, så lär du utan tvekan tycka likadant om denna, även om Tris kan vara lite irriterande i en viss del av boken och gör saker som hon egentligen inte får göra pga Tobias som älskar henne, men till slut så börjar hon fatta vad en kärleksrelation är..

  Med andra ord är Insurgent lika gripande som första boken i serien Divergent.

 2. Jättebra bok
  Bagarberta, 8 december 2014

  Spännande till att börja med att få följa deras resa. Lite seg mot slutet men hade ändå svårt att lägga i från mig boken. Ska bli spännande att läsa sista delen.

 3. Märks att det är en del två av tre
  Felicia, 21 oktober 2014

  Lite transportsträcka och kanske något rörig så jag fick bläddra tillbaka och läsa om små stycken för att förstå det som inte är uttalat i texten.

 4. Bladvändare jag inte fick nog av.
  Cecilia Andersson, 30 juli 2014

  Detta är en riktig bladvändare precis som Divergent. Har sträckläst båda böckerna och väntar med spänning på upplösningen i nästa bok:)

 5. Spännande
  Michael Larsson, 7 juli 2014

  Kunde inte lägga ifrån mig boken, läste ut den samma dag. Beställde nästa bok direkt jag hade läst ut den. Man skulle kunna tro att den är samma sak som Hungerspelen men denna bok står i en klass för sig.

 6. Spänningen ökar!
  Emilia Eriksson, 3 juli 2014

  Inte riktigt lika bra som del 1 men fortfarande väldigt svår att lägga ifrån sig. Kan verkligen rekomendera den här triologin!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Veronica Roth