Kvinnan i sjön (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
297
Utgivningsdatum
2020-04-01
Förlag
Modernista
Översättare
Mårten Edlund
ISBN
9789174993837

Kvinnan i sjön E-bok

E-bok,  Svenska, 2020-04-01

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»En av tidernas bästa kriminalförfattare.« Sunday Times

»Raymond Chandler uppfann ett nytt sätt att tala om Amerika och Amerika har aldrig varit sig likt sedan dess.« Paul Auster


Derace Kingsleys hustru flydde till Mexico för att ta ut snabb skilsmässa och gifta sig med en Casanova-wannabe vid namn Chris Lavery. Eller i alla fall var det vad hon skrev på den lapp som hon lämnade efter sig till sin make.
Problemet är att när Philip Marlowe frågar Lavery om det här, så förnekar han allt och skickar iväg privatdetektiven med ett skarpt tillrättavisande. Men nästa gång Marlowe träffar Lavery förnekar han ingenting - eftersom han då har två kulor i sitt hjärta. Nu är Marlowe en mördare på spåren. En mördare som leder honom ut ur det smogfyllda Los Angeles och till en olycksbådande bergssjö.

RAYMOND CHANDLER [1888 - 1959] är den amerikanska deckartraditionens verklige gigant, beundrad av litterära ikoner som Ian Fleming, Evelyn Waugh, J. G. Ballard och Haruki Murakami. Flera av hans romaner har filmatiserats och blivit odödliga klassiker på egen hand.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Raymond Chandler