Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2023-04-20
Förlag
Modernista
Översättare
Bengt Söderbergh
Originaltitel
Madame Bovary
SAB
Hce
ISBN
9789174994087
Madame Bovary (inbunden)

Madame Bovary

Inbunden Svenska, 2023-04-20
209
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 11 format & utgåvor
Älskad klassiker & ett av realismens stora mästerverk

Den alldaglige läkaren Charles Bovary får syn på den vackra bonddottern Emma när han behandlar hennes far. För Emma är giftermålet en flykt från hennes enkla liv. Hon förkovrar sig i romaner och drömmer om ett liv i överflöd, med passionerade kärleksaffärer. Äktenskapets lyster mattas av när hon inser att Charles saknar ambitioner och dessutom fortfarande är bunden till sin mor.
Emma blir allt mer deprimerad och allt mer världsfrånvänd. Hon förälskar sig gång på gång och spenderar lånade pengar för att upprätthålla sin eftersträvade livsstil. Men när affärerna inte lever upp till förväntningarna och skulderna växer återstår bara en drastisk utväg.
Berättelsen om den svärmiska Emma Bovary gjorde intryck på 1800-talets borgerliga kvinnor, som kände igen sig i beskrivningarna av vardagens leda - och Gustave Flaubert, som ansågs förfläcka moralen, åtalades för osedlighet. Romanen gav också upphov till en debatt om läsningens förödande konsekvenser. Ett av realismens stora mästerverk, där varje detalj är fulländad.
I översättning av Bengt Söderbergh.

GUSTAVE FLAUBERT [1821-1880] var en fransk författare och en stor förgrundsgestalt för realismen i Frankrike. Flaubert eftersträvade perfektion och tillämpade principen Le mot juste, att finna ett så precist ord som möjligt, något han menade borde vara måttstocken för all högklassig litteratur. I Madame Bovary [1857] - av många betraktad som den bästa romanen någonsin - slår Flaubert ned på den borgerlighet han hatade. Romanen blev hans stora genombrott och har influerat författare som Marcel Proust, Virginia Woolf och James Joyce.
Visa hela texten

Fler böcker av Gustave Flaubert