Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Divergent (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
362
Utgivningsdatum
2014-04-29
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Katarina Falk
Originaltitel
Divergent
Dimensioner
177 x 110 x 20 mm
Vikt
228 g
SAB
uHce
ISBN
9789174994711

Divergent

(29 röster)  |   Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-04-29
45 79 Du sparar 43%
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
»Om du gillade Hungerspelen kommer du att älska Divergent.« THE GUARDIAN

»En riktig bladvändare. När jag satte mig ned för att läsa Divergent kunde jag inte lägga den från mig förrän sista sidan var läst någon gång framåt småtimmarna.« SKÅNSKA DAGBLADET

I Beatrice Pryors dystopiska hemstad Chicago är samhället uppdelat i fem falanger: De ärliga, De osjälviska, De tappra, De fridfulla och De lärda. En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken falang de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice står valet mellan att stanna kvar med sin familj hos De osjälviska eller att vara den hon innerst inne är.
Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under den hårda initieringsfas som följer, döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att upptas av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four.
Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.

VERONICA ROTH föddes 1988 i en förort till Chicago. Medan hon studerade på Northwestern University började hon skriva på sin dystopiska science fiction-trilogi. Divergent, den första boken, har tillsammans med uppföljaren Insurgent redan sålt i över 3 miljoner exemplar världen över. Filmversionen av Divergent går upp på bio 30 april 2014.

Vald till »Årets favoritbok alla kategorier« och »Årets ungdomsbok inom Fantasy & Science fiction« på Goodreads!

»Divergent är en otroligt spännande bok, men samtidigt har Veronica Roth lyckats få med både kärlek, vänskap och en del existentiella frågor. Jag är fullständigt fast från första sidan.« BOK-TOKIG

»Fullkomligt beroendeframkallande.« USA TODAY

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Divergent
 2. +
 3. Insurgent

De som köpt den här boken har ofta också köpt Insurgent av Veronica Roth (pocket).

Köp båda 2 för 90 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Divergent. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Besviken

  Det här känns som en snabb och billig efterapning av "HungerGames"-
  Ytterligare ett dystopiskt samhälle, visserligen med en något annan vinkling nu, men ändå...
  Dessutom ett rejält tjatande i samma spår. "Jag var sån, men nu är jag sån här. Då gjorde jag si, men nu gör jag så därför att nu är jag sån här"... o.s.v.

 2. Står sig inte jämfört med konkurrensen
  Sara Johansson, 5 augusti 2014

  Jämfört med föregångaren The Hunger Games är Divergent rätt tam. Den senare har även fler drag av "ungdomsbok" över sig i den meningen att handlingen inte är lika djupgående och att romansen tar mycket plats (någonting som stör mig mycket, måste verkligen varje historia om en stark ung kvinna bäras upp av hennes romans med "den mystiske pojken"?).

  Boken är okej och jag tänker läsa fortsättningen men jag tror att boken/böckerna riktar sig till en yngre målgrupp än min och jag skulle därför inte rekommendera den till någon jag känner.

 3. En tjatig skildring av dystopi samhälle
  fredrika johansson, 24 juni 2014

  En stereotypisk skildring av dystopi samhälle som redan nu börjar bli tjatigt.
  En flicka som har makten att kunna förändra samhället men som drar sig för att göra det... Känns det igen? Varenda kliché som de senaste åren publicerats.
  Det finns märbart bättre böcker i den här genren och ingen av dem har publicerats under 2000talet. Kan rekomendera Neil Gaimans böcker eller Robert Westall istället.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Veronica Roth