Hud (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jack Caffery (del 4)
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2014-11-13
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Anders Bellis
Originaltitel
Skin
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 145 x 20 mm
Vikt
525 g
SAB
Hce
ISBN
9789174995749
Hud (inbunden)

Hud

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-11-13
189
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hud Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Mo Hayder är en lysande deckarförfattare. Glöm bara inte att tända alla lampor först. Eller läs ute i solen. De kalla kårarna kommer definitivt ändå.« | GUNILLA WEDDING, SKÅNSKA DAGBLADET

»När man just tror att allt är över och undrar varför det är så långt kvar i boken, skrämmer Mo Hayder vettet ur en!« | LOTTA OLSSON, DN

När en ung kvinnas ruttnande kropp återfinns nära ett järnvägsspår utanför Bristol antyder såren på hennes handleder självmord. Det är också just så polisen vill ha det: snyggt och prydligt och enkelt att lägga till handlingarna.
Men kriminalkommissarie Jack Caffery tvivlar. Fler synbara självmord dyker upp, alla med kopplingar till Älvgrottorna, ett nästan bottenlöst system av översvämmade gruvor. Caffery börjar ana en skugglik, mystisk varelse, någon som håller sig gömd i mörkret och osedd kan ta sig in i folks hus.
Vid sidan av Caffery arbetar polisdykaren Flea Marley. Med sitt förflutnas trauman bakom sig har hon börjat undra om deras förhållande inte skulle kunna bli någonting mer än det yrkesmässiga. Men så upptäcker hon något som inte bara kommer henne obehagligt nära, det är så skrämmande att hennes liv aldrig kommer att bli detsamma.
Och den här gången kan ingen - inte ens Jack - hjälpa henne.

MO HAYDER [född 1962] är en brittisk kriminalförfattare som belönats med The Dagger in the Library för sitt samlade författarskap. Priset delas ut till »den levande kriminalförfattare som skänkt mest nöje till sina läsare« av Crime Writers Association. Hennes serie om Jack Caffery har sålt i över 2 miljoner exemplar. Hud är den fjärde boken om Jack Caffery och den andra boken i Walking Man-serien. Mo Hayder är bosatt i Bath i England.

»Förvridet blodtörstigt Hur motvilligt man än låter sig dras in handlingen, så är Mo Hayder lysande på att få en att läsa vidare.« | DAILY TELEGRAPH

»Hud är gripande, komplex och uppslukande. Mo Hayder har en fängslande blick för det mörka.« | THE GUARDIAN

»Som alltid hos Hayder är det otroligt otäckt men också starka känslor och människor att bry sig mycket om. Njutbart spännande.« | GUNILLA WEDDING, SKÅNSKA DAGBLADET
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hud
 2. +
 3. Fågelmannen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fågelmannen av Mo Hayder (inbunden).

Köp båda 2 för 303 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hud. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. MO Hayder leverar
  Ann Modigh, 6 januari 2015

  Efter att ha läst alla översatta böcker av Mo Hayder, som är en av ganska många favoritförfattare,är det bra att erkänna att även denna håller måttet. Tycker att förra boken nog var bättre,men det är alltid roligt att få följa karaktärerna i bokserierna, de blir som gamla bekanta.

  MO Hayder beskriver målande händelser,platser,dofter osv från början till slut, och det sker hela tiden händelser i boken så det är svårt att lägga den ifrån sig.
  Ser fram mot nästa bok som kommer

 2. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 6 december 2014

  Det här är den fjärde boken som jag läser av Mo Hayder. Jag har tidigare läst "Fågelmannen", "Trädens tystnad" och "Ritual". Alla dom tre böckerna tyckte jag var mycket bra, och dom fick 4,5 i betyg av mig.

  Nu har jag läst "Hud", som även den handlar om kriminalkommissarie Jack Caffery. Och den var precis lika bra som dom tidigare böckerna.

  "Hud" är, precis som dom tidigare böckerna, mycket blodig, och ingenting för känsliga. Men den är också mycket välskriven, och väldigt... Läs hela recensionen

 3. Ruggig historia som alltid.
  Annika Nilsson (Storskogen), 27 november 2014

  Alltid trevligt att träffa dessa personligheter i Mo Hayders böcker, fastän de är dunkla och grå. Riktig ruggig historia. Längtar efter nästa bok.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Mo Hayder