Uppkopplad : en guide till sociala mediers möjligheter (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
123
Utgivningsdatum
2015-03-16
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
210 x 150 x 8 mm
Vikt
270 g
SAB
Bs
ISBN
9789174995985

Uppkopplad : en guide till sociala mediers möjligheter

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-03-16
84
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Uppkopplad är en inspirerande bok, full av framtidshopp. Precis vad vi behöver just nu.« ELLE

»Att nå ut kräver hårt arbete, formuleringsförmåga, initiativrikedom. Felicia Margineanu har allt det. Entusiasmen smittar.« BELLA STENBERG, GÖTEBORGSPOSTEN

Det pratas fortfarande ofta om ungas användning av sociala medier i negativa termer, om att ungdomars internetanvändande skulle vara skadligt och om 90-talisterna som »den egocentriska generationen«.
I Uppkopplad gör Felicia Margineanu - fotograf, inspiratör och social entreprenör - upp med den bilden. För henne och många andra är internet en plats och ett effektivt verktyg för att driva samhällsförändring och kämpa för demokrati och människors lika värde. Hon visar hur sociala medier ger sina användare unika möjligheter att förverkliga kreativa och politiska projekt, bryta normer, anta och förkasta identiteter.
I boken möter du Felicia själv, som efter valet 2010 - när Sverigedemokraterna tog sig in i riksdagen - såg sitt Facebook-flöde fyllas av missnöjda uppdateringar och bestämde sig för att göra något. Mindre än ett dygn senare stod hon, 17 år gammal, och höll tal inför 10.000 människor som samlats på Sergels torg för att ta ställning mot rasism. Du möter också Patricia Richter som ligger bakom GroPlay, Michael McEachrane, grundare av Fight Racism Now, succébloggaren MissLisibell, humor- och extremsportgruppen Rackartygarna, Kia Mohebi som startat Inspons och en lång rad andra som skapat något speciellt på nätet - såväl som vanliga ungdomar och föräldrar som ger sina perspektiv på sociala medier och internet.
Uppkopplad En guide till sociala mediers möjligheter är en inspirationsbok med mängder av konkreta tips och råd om hur man kan använda internet för att förverkliga sina idéer och projekt. Boken riktar sig även till lärare och föräldrar som vill lära sig mer om möjligheterna med sociala medier.

FELICIA MARGINEANU [född 1993] är social entreprenör, fotograf och grundare av OhSnap! - en kreativ organisation för tjejer som använder kameran som verktyg för samhällspåverkan. Redan som 17-åring mobiliserade hon en antirasistisk rörelse, fick pris av FN-förbundet och lärde oss att använda sociala medier för att driva på den demokratiska utvecklingen. Uppkopplad - En guide till sociala mediers möjligheter är hennes första bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Uppkopplad : en guide till sociala mediers möjligheter
 2. +
 3. BooztBook. Digital balans : uppkopplad, nedkopplad, avkopplad

De som köpt den här boken har ofta också köpt BooztBook. Digital balans : uppkopplad, nedkopp... av Jeanette Juhnestam (häftad).

Köp båda 2 för 182 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Uppkopplad : en guide till sociala mediers möjligheter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. inspirerande
  Vanessa López, 27 april 2015

  Felicia är en tjej som kämpar för andra och hon har gjort allting från att stå upp mot Sverigedemokraterna till att vara med i en skönhetstävling.

  Hennes bok läste jag ut på bara några timmar, inspirerande med hennes personliga historier och så gillade jag mycket alla tipsen på hur man ska gå till väga om man själv vill bli en social entrepenör och göra livet bättre för andra. Om man vill starta en insamling eller vad man gör ifall man blivit utsatt för näthat.

  Denna boken g... Läs hela recensionen

 2. Fantastiska Felicia!
  Bibblabella, 9 april 2015

  "Uppkopplad" är en fantastisk bok som jag vill tipsa er alla om att läsa!

  Författaren Felicia Margineanu - en ung, stolt och stark kvinna, inspiratör, social entreprenör och fotograf har skrivit boken, där hon bland annat tar itu med den övervägande negativa tonen som finns om ungas internetanvändning. Boken är uppbyggd som en guide, där Felicia har samlat människor med olika bakgrund som på olika sätt och för olika mål och syften förverkligar sina drömmar och kämpar för samhällsutv... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner