De vackra är ännu inte födda (inbunden) De vackra är ännu inte födda
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2014-11-28
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Jan Ristarp
Originaltitel
The Beautiful Ones Are Not Yet Born
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
217 x 143 x 20 mm
Vikt
371 g
SAB
Hce
ISBN
9789174996005
De vackra är ännu inte födda (inbunden)

De vackra är ännu inte födda

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2014-11-28
69 148 Du sparar 79 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Det är en historia om moral, om makten och härligheten, men det är också förvånansvärt roligt, på ett lite syrligt sätt. Det är modernt och svidande aktuellt. En storslagen läsupplevelse!« | VALERIE KYEYUNE BÄCKSTRÖM, EXPRESSEN

»Intelligent och tidlös analys av pengars makt och maktens pengar från ett korrumperat Ghana som hade kunnat vara vilket annat land som helst. Väl avvägt bildspråk kombineras med sublima ironier, stillsamma parodier och satanisk satir.« | JAN KARLSSON, BORÅS TIDNING

»Det är förstås en moralisk och politisk roman, men det är också en sinnlig berättelse, och det är ett sant nöje att läsa en så poetisk och fin prosa som här. Modernista fortsätter att vaska fram kvalitetslitteratur från i går. Ayi Kwei Armahs debut från 1968 är ännu ett lyckokast.« | PETER ÅKESSON, ÖSTGÖTA CORRESPONDENTEN

Ayi Kwei Armahs namnlöse hjälte säger nej. I hans ställning som järnvägstjänsteman vore det annars självklart för vem som helst att acceptera mutor. Hans integritet möts bara av förakt. Till och med i hans egen familj.
Men så störtas landets regering. Den som förut försökt utnyttja folk omkring sig måste tigga om hjälp för att fly. Skulle du själv hjälpa honom då?
Armahs i dag klassiska debutroman De vackra är ännu inte födda [1968] skildrar med omutlig precision den moraliska smutsen i det postkoloniala Ghana.
I översättning av Jan Ristarp, med ett nyskrivet förord av litteraturvetaren Leif Lorentzon och med omslagsbild av den nigerianska konstnären Njideka Akunyili [titel: »The Beautyful Ones Are Not Yet Born« Might Not Hold True For Much Longer].

AYI KWEI ARMAH [f. 1939] är en ghanansk författare som med levande detaljer lyckats skildra den tidiga postkolonialismens politiska mörker och som ofta omnämnts som en kandidat till Nobelpriset. De vackra är ännu inte födda [The Beautyful Ones Are Not Yet Born, 1968] är hans mest lästa roman hittills och utspelar sig under det sista året innan Ghanas första självständiga regering störtades den 25 februari 1966.

»Det går inte att ta miste på symbolrikedomen. Det neo-koloniala Afrika är en soptipp, korruptionen är rötan. En klassiker i sin genre.« | CATRIN VILLAUME FÄGERSTRAND, NORRKÖPINGS TIDNINGAR
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De vackra är ännu inte födda
 2. +
 3. En blomma av blod

De som köpt den här boken har ofta också köpt En blomma av blod av Ngugi Wa Thiong'O (inbunden).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De vackra är ännu inte födda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin läsupplevelse
  Elin, 11 januari 2021

  Lite svårt att komma in i berättelsen, men när man väl gör det stannar den kvar länge. En intressant och tankeväckande berättelse om vad som händer när en enskild person försöker göra annorlunda i ett system som präglar ett helt samhälle.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ayi Kwei Armah

 • The Beautyful Ones Are Not Yet Born

  Ayi Kwei Armah

  The central story in this book tells of an upright man resisting the temptations of easy bribes and easy satisfactions and winning for his honesty nothing but scorn.

 • Wema Hawajazaliwa

  Ayi Kwei Armah

  The Beautyful Ones Are Not Yet Born is a novel by Ghanaian writer Ayi Kwei Armah. It was published in English in 1968 and here in Swahili. The book tells the story of a nameless man who struggles to reconcile himself with the reality of post-indep...