Ett eget rum (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2014-12-01
Förlag
Modernista
Översättare
Jane Lundblad
ISBN
9789174996227

Ett eget rum E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2014-12-01

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 9 format & utgåvor
Virginia Woolfs lek med ett satiriskt »Oxbridge« kom att bli en av världens mest banbrytande skrifter om kvinnor, skrift, fiktioner och kön.
Ett eget rum [1929] kan läsas som en eller som sex olika essäer, berättad(e) ur ett intimt förstapersonsperspektiv. Faktisk historia blandas med berättelse och memoar. Men det allra mest revolutionerande med den var tilltalet: boken är skriven av en kvinna för kvinnor. Manliga läsare tvingas läsa med kvinnors ögon i en total invertering av den traditionella manliga blicken.
En av litteraturens mest klassiska essäsamlingar hör fortfarande till världens mest aktuella böcker. Ett eget rum blir nu åter tillgänglig på svenska, i översättning av Jane Lundblad.

VIRGINIA WOOLF [1882-1941] föddes i London. Genombrottet som författare kom med romanen Jakobs rum [1922]. Hon var en av de första att utveckla den romanteknik som kom att kallas medvetandeström, och som essäist påverkade hon kvinnorörelsen i stora delar av världen. Sommaren 2014 inleder Modernista sin utgivning av Virginia Woolf med Samlade noveller & prosaskisser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ett eget rum. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. För alla som älskar litteratur!
    En Bokresa, 21 februari 2021

    Virginia Woolf tar oss med på en resa i kvinnornas litteratur. Både som karaktärer i böckernas värld men även som författare, eller rättare sagt bristen på. För även om det har funnits stora kvinnliga författare sen 1500 talet och fram till 1920 talet, så var de inte många. Litteraturen var männens värld. Både att skriva och läsa. Woolf hävdar att utan ett eget rum och egna pengar var det svårt för den underlägsna kvinnan att både få tid och möjlighet att skriva. Enligt männen skulle kvinnor ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Virginia Woolf