Enders spel (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2014-10-02
Förlag
Modernista
Översättare
Börje Crona
Originaltitel
Enders Game
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
175 g
SAB
uHce
ISBN
9789174996258
Enders spel (pocket)

Enders spel

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2014-10-02
79
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
För att utveckla ett säkert försvar mot en attack från en fientlig, utomjordisk ras, föder staten upp barngenier och tränar dem till soldater. En lysande ung kille, Andrew »Ender« Wiggin, bor med sina snälla men distanserade föräldrar, sin sadistiske bror Peter och sin älskade syster Valentine.
Ender blir den i familjen Wiggin som värvas till stridsskolan, för rigorös militär utbildning. Enders förmågor skänker honom respekt och gör honom till en ledare i skolan. Samtidigt plågas han av känslor av ensamhet, rivalitet, press från de vuxna lärarna och rädsla för de invaderande utomjordingarna.
Är Ender den general jorden behöver? Kriget har rasat i hundra år, och jakten på den perfekta generalen har pågått nästan lika länge. Enders två äldre syskon är precis lika speciella som han, men på olika sätt. Tillsammans har de tre de förmågor som krävs för att bygga upp en ny värld.
Om världen överlever, vill säga .

ORSON SCOTT CARD [född 1951 i USA] är den enda författare som vunnit science fiction-genrens två största priser, Hugo och Nebula, två år i rad. Enders spel är en av de senaste decenniernas mest populära science fiction- böcker. Filmversionen av Enders spel håller just nu på att spelas in, och går upp på biograferna i november 2013.

# 33 på Goodreads lista över »Tidernas bästa böcker«

Vinnare av science fiction-genrens två största priser, Hugo och Nebula, i kategorin »Årets bästa roman«


»Gripande, spännande « THE GUARDIAN

»En otroligt mäktig roman som är något av det allra bästa genren har åstadkommit.« THOMAS M. WAGNER, SF REVIEWS

»En av de riktigt stora science fiction-romanerna.« BOOKLIST
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Enders spel
 2. +
 3. God natt, min lilla kanin

De som köpt den här boken har ofta också köpt God natt, min lilla kanin av Jörg Mühle (kartonnage).

Köp båda 2 för 163 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Enders spel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inte världens bästa bok
  Karin, 28 september 2015

  Tycker inte att det här var en jätte bra bok. Lite annorlunda vinkel, men jag skulle inte rekommendera den till någon jag känner. Jag kan förstå att filmen inte blev en hit.

 2. Spännande historia!
  eva åberg, 30 december 2014

  I denna bok är berättelsen allt - så man kan inte avslöja för mycket. Boken är upplagd på ett sätt som gör att man hela tiden vill läsa vidare och ser hur det går . Inget litterärt mästerverk - men som sagt - en bra story .

 3. Baota Bra
  Olle Mogenfelt, 15 november 2014

  Efter bara ett par sidor är du inne i en egen lite bubbla tillsammans med Ender wiggin! Om du gillar sciencefiction är detta ett måste. Boken är inte särskilt förutsägbar då denna inte liknar något annat i kategorin så man har inget att jämföra med för att kunna förutsätta vad som händer. Eller så drar det i fång i full action med en tvär vändning som får händelsen stt leda till något nytt. Mycer starka karaktärer tycket nästa att jag känner alla personerna i boken. Vet hur de ser ut hur de k... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Orson Scott Card