Avsked från fienderna (häftad) Avsked från fienderna
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2018-06-08
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Lena Petersson
Originaltitel
Abschied von den Feinden
Dimensioner
210 x 135 x 17 mm
Vikt
430 g
SAB
Hce
ISBN
9789174996654
Avsked från fienderna (häftad)

Avsked från fienderna

Häftad,  Svenska, 2018-06-08
19 118 Du sparar 99 kr!
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»När man år 2089, vid hundraårsjubiléet med anledning av Berlinmurens fall, erinrar sig att det på den tiden skrevs romaner och att de mest ambitiösa också handlade om die Wende ; epokskiftet 1989 då kommer Reinhard Jirgl vara ett av de viktigaste namnen.« | Ur Ulf Peter Hallbergs förord

Avsked från fienderna utspelar sig mellan tiden efter andra världskriget och början på nittiotalet, i det som var DDR. I centrum av handlingen står två bröder, som skildes åt av muren mellan Öst och Väst, efter att den ene flytt över gränsen. På andra sidan nåddes han av nyheten att en kvinna som båda bröderna haft en relation med ska ha blivit mördad. Efter murens fall reser han tillbaka till Öst för att ta reda på vad som egentligen hände. Reinhard Jirgls Avsked från fienderna [1995] är en efterkrigsroman på flera plan, som skildrar både andra världskrigets och Kalla krigets efterspel. En berättelse om kärlek och förräderi, vänskap och fiendskap och en furiös uppgörelse med livet i en diktatur. Om stora och små människor, om enfaldiga och sluga, om informatörer och om de helt och hållet stumma. En tysk modern romanklassiker från östra sidan Berlinmuren, i svensk översättning av Lena Petersson och med ett nyskrivet förord av författaren och översättaren Ulf Peter Hallberg.

REINHARD JIRGL är en tysk romanförfattare, född 1953 i Berlin, Östtyskland, som vid murens fall hade sex opublicerade romaner. För manuskriptet till Avsked från fienderna [Abschied von den Feinden] tilldelades Jirgl det prestigefyllda Alfred Döblin-priset 1993. För den färdiga boken [1995] erhöll han även Marburgs litteraturpris. 2010 tilldelades Jirgl Tysklands viktigaste litterära utmärkelse, Georg Büchner-priset.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Avsked från fienderna
  2. +
  3. Storm över S:t Petersburg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Storm över S:t Petersburg av Anders Mård (inbunden).

Köp båda 2 för 38 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Reinhard Jirgl