Elektra (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
45
Utgivningsdatum
2023-05-23
Förlag
Modernista
Översättare
Emil Zilliacus
ISBN
9789174996746
Elektra (e-bok)

Elektra E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-05-23

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sofokles tragedi Elektra är en mörk och fängslande berättelse om hämnd och förlust. Elektra, dotter till Agamemnon och Klytaimnestra, har levt ett liv i smärta och sorg sedan hennes far mördades av sin egen hustru och hennes älskare. Nu törstar Elektra efter hämnd och drömmer om att se sin mor och hennes älskare döda.
I denna gripande pjäs utforskar Sofokles destruktiva effekterna av hämnd och hur det kan förvandla en person till en hänsynslös och kallblodig mördare. Samtidigt tar han upp frågor om rättvisa och moralisk ansvarighet, och utmanar oss att reflektera över hur vi hanterar våra egna känslor av ilska och hämndbegär.
Elektra är en mästerlig tragedi som har fascinerat och inspirerat läsare och teaterpublik i århundraden. Sofokles skapar en stark och gripande berättelse om en kvinna som kämpar mot en värld som är full av smärta och förlust, och som söker rättvisa och upprättelse på sitt eget sätt.
I översättning av Emil Zilliacus.

SOFOKLES [ca 497 f.Kr. - 406 f.Kr.] var en grekisk dramatiker och tragediförfattare. Enbart sju dramer av hans stora produktion har bevarats i sin helhet för eftervärlden. Sofokles var enormt populär under sin livstid och belönades med högsta pris i alla dramatiska tävlingar som hölls i Aten. Därtill var han en högt uppsatt politisk ämbetsman i staden och dyrkades som halvgud efter sin död. Till Sofokles mest framstående verk hör Kung Oidipus och Antigone.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sofokles