Den stora sömnen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Philip Marlowe (del 1)
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2017-06-20
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Mårten Edlund
Originaltitel
The big sleep
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
220 x 145 x 25 mm
Vikt
385 g
SAB
Hce
ISBN
9789174996913

Den stora sömnen

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-06-20
189
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Med debutromanen Den stora sömnen lyckades Raymond Chandler ge nytt liv åt en hel genre. En milstolpe i deckarens historia.« | Magnus Röhl, Svenska Dagbladet

»Oj, vad detta håller. Språket, stämningen, skärpan.« | Jan Gradvall, DI

»Smart, välskriven och försedd med förintande repliker.« | Ingalill Mosander, Aftonbladet


Privatspanaren Philip Marlowe får i uppdrag att ta hand om ett utpressningsförsök mot den åldrande gene ralen Sternwood, som tillbringar sina sista dagar rullstols bunden i sitt palatsliknande hem i Los Angeles. Samtidigt är Sternwoods svärson Rusty spårlöst försvunnen. Ett rutinjobb - om det inte vore för Sternwoods vilda dotter Carmen, vars lek med elden snart leder till död.
I genombrottsromanen från 1939 spränger Raymond Chandler alla gränser för vad en hårdkokt deckare kan vara; en berättelse om livet i lagens utkanter, ett liv kan tat av korruption och misstänksamhet, något som skulle komma att påverka generationer av kommande spänningsförfattare.
Den stora sömnen är en definitiv klassiker och har rös tats fram som en av 1900 -talets främsta romaner alla kategorier av såväl franska Le Monde som brittiska The Guardian.
I svensk översättning av Mårten Edlund.

RAYMOND CHANDLER [1888 -1959] är den ameri kanska deckartraditionens verklige gigant, beundrad av litterära ikoner som Ian Fleming, Evelyn Waugh, J.G. Ballard och Haruki Murakami. Flera av hans romaner har filmatiserats och blivit odödliga klassiker på egen hand. Den stora sömnen och Mord, min älskling inleder Modernistas satsning på en nyutgivning av Raymond Chandlers klassiska böcker om Philip Marlowe.

»En författare med en ovanlig, och kanske ofrivillig, förmåga att fånga det moderna samhällets alla paradoxer.« | Mattias Hagberg, Göterborgs-Posten

»Raymond Chandler var först och störst bland de hårdkokta amerikanerna. Han kan som ytterst få frammana en hel miljö i bara ett par kortfattade meningar.« | Lotta Olsson, DN, väljer Den stora sömnen till en av de 100 bästa deckarna genom tiderna

»Raymond Chandler är mästaren.« | The New York Times

»Han uppfann ett nytt sätt att tala om Amerika, och Amerika har aldrig varit sig likt sedan dess.« | Paul Auster
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den stora sömnen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Deckarnas deckare
    Björn Sundkvist, 17 augusti 2017

    En omistlig klassiker! Hårdkokt deckare med en luttrad Marlowe som möter ett färgstarkt persongalleri av udda figurer. Spännande och mycket välskriven. Detta är både en litterär och spänningsfylld upplevelse.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Raymond Chandler