Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2016-07-19
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Jane Lundblad
Originaltitel
The Quiet American
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 145 x 15 mm
Vikt
367 g
SAB
Hce
ISBN
9789174997859

Den stillsamme amerikanen

(5 röster)
Inbunden,  Svenska, 2016-07-19
206
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En av tidernas mest klassiska spionromaner

»Slutet på historien och Den stillsamme amerikanen är mörka, förtvivlade romaner. Det märkliga är hur roligt det är att bege sig in i det där mörkret.« | JENS CHRISTIAN BRANDT, DN

»En av världens största författare, oavsett språk.« | WASHINGTON POST

Den 32-årige amerikanen Alden Pyle hittas mördad under en bro i Saigon med ett sår i bröstet. Hans död beskrivs som ett mysterium av den brittiske krigskorrespondenten Thomas Fowler. Men de båda männen kände varandra. Pyle var officiellt i Indokina för en statlig amerikansk hjälporganisation; i det tysta en politisk agent och terrorist, med uppdrag att skapa konflikt mellan lokalbefolkningen och kommunisterna. Fowler är en opiumrökande cyniker, men har åtminstone empati nog att känna avsky när terrorismen drabbar oskyldiga.
Den stillsamme amerikanen [The Quiet American, 1955] är en av världslitteraturens mest klassiska spionromaner. Men också den mest verklighetsnära av Graham Greenes thrillerromaner. Boken utspelar sig under Indokinakrigets slutfas i Vietnam, där Greene själv var korrespondent för The Times. I Den stillsamme amerikanen profeteras utgången av USA:s Vietnamkrig, innan det ens börjat.
I översättning av Jane Lundblad och med ett nyskrivet förord av litteraturvetaren Oscar Jansson.

GRAHAM GREENE [1902-1991] är en av Storbritanniens största romanförfattare genom tiderna. Hans författarskap kan delas in i två verk, romankvartetten som kommit att kallas »den katolska romanens guldstandard « - Brighton Rock, Makten och härligheten, Hjärtpunkten och Slutet på historien - och de politiska romanerna, som kommit att tillhöra världslitteraturens mest klassiska spionthrillers: Den stillsamme amerikanen, Vår man i Havanna, Den tredje mannen, Hemlig agent och Den mänskliga faktorn. Graham Greene var vid två tillfällen - 1961 och 1967 - en av huvudkandidaterna till Nobelpriset i litteratur.

»Greenes intriger må vara spänningsromanens eller kärleksromanens, spionromanens eller krigsromanens - men oavsett de yttre förvecklingarna vrider sig undantagslöst någon av de avgörande existentiella frågorna genom romanen som en obarmhärtig vass skruv.« | CRISTER ENANDER, SUNDSVALLS TIDNING

»I mitt tycke en av de absolut största 1900-talsförfattarna.« | C-G KARLSSON, GO'KVÄLL

»Graham Greene är den främste skildraren av 1900-talsmänniskans medvetande och farhågor.« | WILLIAM GOLDING
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den stillsamme amerikanen
  2. +
  3. Vår man i Havanna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vår man i Havanna av Graham Greene (inbunden).

Köp båda 2 för 486 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Graham Greene