Den stillsamme amerikanen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
1
Utgivningsdatum
2016-07-29
Förlag
Modernista
Översättare
Jane Lundblad
ISBN
9789174997866

Den stillsamme amerikanen E-bok

E-bok,  Svenska, 2016-07-29

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
»En av världens största författare, oavsett språk.« | Washington Post

»Graham Greene är den främste skildraren av 1900-talsmänniskans medvetande och farhågor.« | William Golding


Den 32-årige amerikanen Alden Pyle hittas mördad under en bro i Saigon med ett sår i bröstet. Hans död beskrivs som ett mysterium av den brittiske krigskorrespondenten Thomas Fowler. Men de båda männen kände varandra. Pyle var officiellt i Indokina för en statlig amerikansk hjälporganisation; i det tysta en politisk agent och terrorist, med uppdrag att skapa konflikt mellan lokalbefolkningen och kommunisterna. Fowler är en opiumrökande cyniker, men har åtminstone empati nog att känna avsky när terrorismen drabbar oskyldiga.
Den stillsamme amerikanen [The Quiet American, 1955] är en av världslitteraturens mest klassiska spionromaner. Men också den mest verklighetsnära av Graham Greenes thrillerromaner. Boken utspelar sig under Indokinakrigets slutfas i Vietnam, där Greene själv var korrespondent för The Times. I Den stillsamme amerikanen profeteras utgången av USA:s Vietnamkrig, innan det ens börjat.
I översättning av Jane Lundblad och med ett nyskrivet förord av litteraturvetaren Oscar Jansson.

GRAHAM GREENE [1904-1991] är en av Storbritanniens största romanförfattare genom tiderna. Hans författarskap kan delas in i två verk, romankvartetten som kommit att kallas »den katolska romanens guldstandard«: Brighton Rock, Makten & härligheten, Hjärtpunkten och Slutet på historien - och de politiska romanerna, som kommit att tillhöra världslitteraturens mest klassiska spionthrillers: Hemlig agent, Den tredje mannen, Den stillsamme amerikanen, Vår man i Havanna och Den mänskliga faktorn. Graham Greene var vid två tillfällen - 1961 och 1967 - en av huvudkandidaterna till Nobelpriset i litteratur.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Graham Greene