Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
574
Utgivningsdatum
2016-03-24
Förlag
Modernista
Översättare
Ingegärd von Tell
Dimensioner
211 x 148 x 35 mm
Vikt
917 g
SAB
Hce
ISBN
9789174998597

Jane Eyre

Häftad,  Svenska, 2016-03-24
243
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 11 format & utgåvor
»Mot slutet är läsaren genomsyrad av all den vrede och våldsamhet och det geni som är Charlotte Brontës.« Virginia Woolf

Jane Eyre är historien om en föräldralös flicka som tack vare sin självständighet tar sig ur ett liv i förtryck till att bli en oberoende kvinna.
Hon växer upp bland hjärtlösa släktingar och går i skola för fattiga. Senare blir Jane själv lärare på samma skola. Hon lämnar den när hon erbjuds ställningen som guvernant på Thornfield Hall, ett gods som liknar ett medeltida slott.
Ägaren, mr Edward Rochester, blir hennes stora kärlek. Så visar det sig att han är gift - och att han håller sin »sinnessjuka« fru inlåst i en avskild del av slottet, varpå Jane tvingas ta ett svårt beslut.

Jane Eyre är utan tvekan det viktigaste av Charlotte Brontës verk. En kärleksroman och en lek med det skräckgotiska, under ytan en hård verklighetsskildring sedd ur kvinnans perspektiv. Jane Eyre gav upphov till det världsspridda feministiska begreppet The Mad Woman in the Attic, en symbol för kvinnans inspärrade fantasi och tänkande. Verket gavs ut under pseudonym 1847 och har fängslat alla generationer läsare sedan dess.
I översättning av Ingegärd von Tells.

CHARLOTTE BRONTË [1816-1855] var en engelsk romanförfattare och poet, den äldsta av de berömda systrarna Brontë. Till hennes verk hör Jane Eyre [1847], Shirley [1849], Villette [1853] och Professorn [1957]. Samtliga ingår i Modernistas utgivning av Charlotte Brontë, de tre sistnämnda i svenska nyöversättningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jane Eyre
  2. +
  3. Silas Marner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Silas Marner av George Eliot (inbunden).

Köp båda 2 för 442 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Charlotte Brontë