Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (33.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2020-07-18
Förlag
Modernista
Översättare
Jakob Gunnarsson
ISBN
9789174999198

En världsomsegling under havet E-bok

E-bok,  Svenska, 2020-07-18

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 16 format & utgåvor
Först tror man att det rör sig om ett jättelikt skär djupt nere i havet, hittills okänt för vetenskapen. Men när det också förflyttar sig med häpnadsväckande hastighet antar man att det är en narval av jättelika proportioner, vilken utgör ett hot mot sjötrafik och handel. Professor Pierre Aronnax, som är expert på djuphavens hemligheter, följer med skeppet Abraham Lincoln på en expedition med syfte att förinta hotet. Men vid en våldsam sammanstötning slungas han och harpuneraren Ned Land överbord och motståndaren visar sig vara en undervattensbåt.
Den gåtfulle kapten Nemo - ett hämndlystet teknologiskt geni - tar dem med på en världsomsegling under havet där de inte bara får se den sjunkna staden Atlantis, jättebläckfiskar och okända havslandskap utan också ta del av kapten Nemos storslagna plan för mänskligheten.

JULES VERNE [1828-1905] var en fransk författare som inte bara gillades av läsare världen över utan också av litteraturkritiker. Med sin närmast profetiska blick på 1800-talets landvinningar - både geografiskt och inom vetenskapen - blev han stilbildande och räknas till science fiction-genrens fäder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jules Verne