Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
324
Utgivningsdatum
2020-07-18
Förlag
Modernista
Översättare
Jakob Gunnarsson
ISBN
9789174999198
En världsomsegling under havet (e-bok)

En världsomsegling under havet E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-07-18

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 13 format & utgåvor
En av tiderna mest klassiska & älskade äventyrsböcker!

Först tror man att det rör sig om ett jättelikt skär djupt nere i havet, hittills okänt för vetenskapen. Men när det också förflyttar sig med häpnadsväckande hastighet antar man att det är en narval av jättelika proportioner, vilken utgör ett hot mot sjötrafik och handel. Professor Pierre Aronnax, som är expert på djuphavens hemligheter, följer med skeppet Abraham Lincoln på en expedition med syfte att förinta hotet. Men vid en våldsam sammanstötning slungas han och harpuneraren Ned Land överbord ? och motståndaren visar sig vara en undervattensbåt.

Den gåtfulle kapten Nemo ? ett hämndlystet teknologiskt geni ? tar dem med på en världsomsegling under havet där de inte bara får se den sjunkna staden Atlantis, jättebläckfiskar och okända havslandskap utan också ta del av kapten Nemos storslagna plan för mänskligheten.

JULES VERNE [1828?1905] var en fransk författare av allt från äventyrsromaner och science fiction till dramatik och libretton, med en produktion av minst två handskrivna romaner om året. Även om han i dag förknippas med populär- och ungdomslitteratur har han prisats av både kritiker och stora författare. Hans klassiska verk är En resa till jordens medelpunkt [1864], Jorden runt på 80 dagar [1872], En världsomsegling under havet [1870] och Från jorden till månen [1865].
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »