Tankeläsaren (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
De utvalda (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
479
Utgivningsdatum
2012-09-14
Förlag
Månpocket
Översättare
Carina Jansson
Originaltitel
Graceling
Medarbetare
Sundberg, Monica (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
260 g
SAB
uHce
ISBN
9789175030975

Tankeläsaren

(36 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-09-14
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Tankeläsaren är en otrolig succé som har sålts till 28 länder. Recensionerna har varit fantastiskt positiva, den har placerat sig på New York Times berömda bestsellerlista och har belönats med ett flertal barn- och ungdomsbokspriser och - inte minst - fått tusentals hängivna läsare över hela världen.

Boken handlar om artonåriga Katsa. Hon lever i en värld med sju kungadömen, där vissa ovanliga barn föds som så kallade "särlingar", med olikfärgade ögon. Ett barn med olikfärgade ögon har en särskild gåva, och föräldrarna måste lämna sitt begåvade barn till landets kung. Katsas gåva är dödandets gåva, så hon har vuxit upp vid kungens hov och utnyttjas som torped. Hon skickas ut på uppdrag att hota, lemlästa eller döda kungens fiender.

Allt förändras när hon möter den unge prins Po, som också är en särling. Han har tankeläsandets gåva. Kärlek uppstår, och tillsammans ger de sig ut för att störta en ondskefull kung. De upptäcker också oanade sanningar om sig själva - har Katsa verkligen dödandets gåva eller är hennes talanger egentligen till för något annat ...? Och hur ska de kunna störta en kung som har gåvan att kontrollera andra människor?

Tankeläsaren är den första boken av tre i serien De utvalda.

Kristin Cashore växte upp på landet i Pennsylvania i USA med sina föräldrar och tre systrar. Hon har en mastersexamen i barnlitteratur och beskriver sig själv som ständigt skrivande och läsande. Hon har flyttat runt och bott på många platser (allt från Sydney till London) och bor nu i Massachusetts.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tankeläsaren
 2. +
 3. Liftarens guide till galaxen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liftarens guide till galaxen av Douglas Adams (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Tankeläsaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Favorit bland ungdoms-fantasy
  Sara , 2 juni 2021

  De utvalda-trilogin är en av mina favoriter då det kommer till ungdomsböcker i fantasy-genren, Alla tre böcker håller väldigt hög nivå. Så gillar man magi, förtrollande världar och lite romantik tror jag verkligen man kommer uppskatta dessa. Bra översättning till svenska.

 2. Stark kvinnlig huvudkataktär...
  Kakmonstret88 (Göteborg), 19 februari 2017

  Stark kvinnlig karaktär och som väljer en annan väg än vad det samhället bestämt åt henne. Riktigt bra fantasy som får mig att rysa och att vilja vara huvudkaraktären.

 3. Riktigt bra bok
  Vera, 24 januari 2017

  Riktigt bra bok , helt klart en favorit, köpte denna i pocket format , men blev tvungen till att köpa den inbunden , ville bara ha den igen !! Rekommenderas starkt

 4. ye
  Cecilia Elisabet Jonsson, 13 oktober 2016

  det här är min favorit bokserie nånsin, rekommenderar till alla åldrar. men det finns en kinda spoiler i beskrivningen ?

 5. Riktigt bra bok som man inte kan lägga ifrån sig, med...
  Melinda , 9 januari 2014

  Riktigt bra bok som man inte kan lägga ifrån sig, med en annorlunda fantasyvärld och spännande karaktärer! Verkligen en bok som bör läsas<3

 6. Min son på 12 år älskade den här boken och kunde...
  Camilla, 17 maj 2013

  Min son på 12 år älskade den här boken och kunde knappt släppa den. Mycket bra är hans betyg och han rekommenderar den starkt!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Kristin Cashore