Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Homandeckare (del 38)
Antal sidor
370
Utgivningsdatum
2012-07-13
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
175 x 110 x 20 mm
Vikt
210 g
SAB
Hc
ISBN
9789175031002

Safari med döden

(41 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-07-13
49
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I en lada i närheten av Viby prästgård står en grön Rolls-Royce från 1932. Den har tillhört den brittiske ambassadören i Kenya, den har kört över savannerna, Karen Blixen har druckit champagne i dess baksäte och Hemingway har lånat den under skrivandet av Snön på Kilimanjaro.

När tioårige Johan Kristian Homan en dag hittar bilen och sätter sig bakom ratten inleds en livslång fascination inför Afrika och han avger ett heligt löfte: en gång ska han komma till den mytomspunna kontinenten.

Åren går och drömmen bleknar, tills det en dag pinglar i kamelklockan i antikhandlare Homans affär i Gamla stan och en man stiger in. Han äger en resebyrå och föreslår en deal: en gustaviansk byrå mot en exklusiv resa, till Afrika. Johan Kristian slår till. Fast hade han anat vad som komma skulle hade han tänkt sig för, både en och två gånger ...

Redan innan resan blivit av dras Homan in i en våldsam historia med en död legosoldat, stulna afrikanska konstföremål och en brutalt nerslagen äldre dam. Till råga på eländet blir han själv misstänkt för dådet.

Väl på safari i Tanzania lugnar det knappast ner sig och Johan Kristian är plötsligt mitt uppe i en härva av mord, internationell vapenhandel, afrikanska blodsdiamanter och en passionerad men ödesdiger kärleksrelation.

Afrikas storslagna natur och djurliv, Gamla stan och antikvärlden bildar färgstark kuliss till denna kultiverade kriminalroman där kulturhistoria, goda viner, siamesdamen Cléo de Merode, fästmön Francine och läckra anrättningar är givna ingredienser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Safari med döden
 2. +
 3. Juvelskrinet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juvelskrinet av Jan Mårtenson (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Safari med döden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. spänningen hålls vid liv som vanligt
  borit drougge, 27 januari 2014

  Det som är tjusningen framförallt med Mårtensson är hans enorma bildning, hans matintresse och framförallt att han kan hålla spänningen hela tiden. Dock verkar han i denna bok ha tröttnat på slutet så man får egentligen aldrig lösningen på vem som är mördaren. Får man gissa sig till

 2. Inför varje ny bok undrar man vad Johan Kristian Homan...
  Susanne Nordh Lindell, 6 september 2013

  Inför varje ny bok undrar man vad Johan Kristian Homan ska hamna i nu och hur han ska klara sig ur det

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jan Mårtenson