Blå koral (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
En trilogi (del 2)
Antal sidor
673
Utgivningsdatum
2013-05-15
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
180 x 120 x 45 mm
Vikt
379 g
SAB
Hc
ISBN
9789175031873

Blå koral

(73 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-05-15
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är sommar 2004 och till Falsterbo kommer vännerna Sanna, Victor, Pella, Stefan, Jalle och Liv för att vara med om Sagas dop. Mycket har hänt sedan millennieskiftet, vännerna har grälat, skrattat och gråtit men alltid hittat tillbaka till varandra. I ett slag kommer allt att förändras.

I andra delen av Louise Boije af Gennäs trilogi får vi åter möta det sammansvetsade gänget från Högre än alla himlar. Sanna och Victor vill skaffa fler barn. Liv tar äntligen sin skådespelarkarriär på allvar och Jalle börjar våga stå för sin homosexualitet. Stefan kommer att rubbas i sin ateistiska övertygelse, liksom Pella i sin djupa gudstro. Trots alla olikheter är gemenskapen vännerna emellan fortfarande stark. Men snart brister banden.

I takt med att världen omkring dem förändras genom allt från naturkatastrofer till nya politiska strömningar tar sig sorg och splittring in i gruppen, och när tillvaron ställs på ända tvingas var och en att omvärdera sitt liv och dess djupare mening. Nya allianser och övertygelser formas när livet byter riktning på sätt man aldrig kunnat ana.

Blå koral är andra delen i Louise Boije af Gennäs trilogi som utspelar sig under millenniets första årtionde. Vi dyker återigen ner i vår nära nutidshistoria, och de stora världshändelserna speglas i vännernas liv och upplevelser. Det är en roman om stark vänskap och svåra slitningar, om kärlek och ofattbar sorg, och om betydelsen av nära relationer. Men också om att tvingas ta det stora steget ut i det okända, utan att se sig om.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blå koral
 2. +
 3. Folk av en främmande stam

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folk av en främmande stam av Louise Boije Af Gennäs (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Blå koral. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Närvaro, härligt språk och målande personskildring
  Camilla Berglund, 25 maj 2015

  Louise har ett härligt flyt i språket och man känner sig verkligt närvarande i alla situationer och berättelser. Jag skulle absolut rekommendera denna trilogi.

 2. Kanon!
  Solveig Bohlinder, 16 februari 2015

  Jag har läst två av böckerna i denna serie och ser fram att läsa också den tredje. Bok nr 2 var ännu bättre än den första, mycket skratt men också många tårar. Gick nästan inte att sluta läsa. De är oerhört bra och väl skrivna. Man känner sig väldigt delaktig bland personerna i boken. Louise boije af Gennäs är en otroligt bra författare.

 3. se till att kalendern är tom....
  Susanne Carlsson, 12 september 2014

  Sträckläste både denna och första delen av triologin. Uppskattar att Louise väver in alla historiska händelser i berättelsen. Rekommenderas varmt!

 4. Välskriven, språket flyter fram. Människorna är...
  Bippsan, 8 januari 2014

  Välskriven, språket flyter fram. Människorna är intressanta. Händelserna är aktuella och kan relateras till av alla som läser den. Väntar och längtar efter att läsa tredje delen.

 5. Eftersom jag läst första boken, "Högre än alla...
  Tea, 17 september 2013

  Eftersom jag läst första boken, "Högre än alla himlar", var det spännande att fortsätta följa huvudpersonerna.
  Jag gillar Boije af Gennäs sätt att skriva, boken är väldigt sorglig men jag kunde inte lägga den ifrån mig!

 6. Den här boken är inte lika lättsam som den förra i...
  Kakkel, 14 augusti 2013

  Den här boken är inte lika lättsam som den förra i serien. Men den beskriver mycket väl hur livet kan bli när svårigheter kommer in. Den är ärlig, och gestaltar något väldigt svenskt - eller åtminstone Stockholmsk. Jag känner igen mig mycket väl i sinnesstämningar och frågeställningar. Och karaktärerna skulle kunna vara min vänner. Det ska bli intressant att få läsa den sista boken i serien :-)

 7. Mycket läsvärd och känslosam bok. Läs gärna del ett...
  Marie, 16 juli 2013

  Mycket läsvärd och känslosam bok. Läs gärna del ett först för att hänga med i relationer och händelser bättre. Ser fram emot del 3.

 8. Jag tycker om att följa vännernas liv, som i vissa...
  Åsa BF, 5 juli 2013

  Jag tycker om att följa vännernas liv, som i vissa delar känns "verkligt", och Louises sätt att skriva tilltalar mig.

 9. Alla relationer och skeenden i en människas liv...
  karin , 1 juli 2013

  Alla relationer och skeenden i en människas liv skildras på ett mycket fint och känslosamt sätt.
  Mycket läsvärd! Ser fram emot del 3.

 10. Verkligen läsvärd, hade svårt att lägga den ifrån mig....
  Mirre (Portugal), 26 juni 2013

  Verkligen läsvärd, hade svårt att lägga den ifrån mig. Läs gärna del 1 först för att få lite bättre sammanhang. Ser fram emot att läsa nästa del.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Louise Boije Af Gennäs