Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Lasarettet (del 1)
Antal sidor
445
Utgivningsdatum
2014-07-16
Upplaga
1
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Reklambyrå Hummingbirds (form)
Dimensioner
178 x 110 x 27 mm
Vikt
248 g
SAB
Hc
ISBN
9789175033242
Än finns det hopp (pocket)

Än finns det hopp

(86 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-07-16
89
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Året är 1953 och polioepidemin härjar. Ella-Kristin på sjuksköterskeutbildningen får hoppa in och praktisera på det fullbelagda lasarettet i Ekstad. Hon oroar sig för fästmannen Carl vars läkarkunskaper sätts på hårda prov och det blir en höst när många liv slås i spillror och friska unga människor drabbas. Ella-Kristins och Carls förlovning stundar men de har svårt att få tid över för varann. Och hur kommer förlovningsmiddagen gå för två med så olika bakgrund?Vi möter läkarfrun Nancy Brandh, som helst vill tillbringa tiden framför spegeln eller på Drotts kappmagasin på jakt efter en ny klänning; tvåbarnsmor Sonja Bengtsson som söker vård för en otäck knöl i bröstet, Kåre Hjelm, överläkare på Epidemin; Ulla och Gittan, som går sista året i flickskolan och gärna spenderar sina eftermiddagar på fiket Atlantic och många många fler. Än finns det hopp är första delen i en romanserie om människorna kring ett lasarett - en värld fylld av spänning och allvar, skildrat med ett stort mått av tidsfärg och nostalgi.Karin Wahlberg har skrivit en oavbrutet spännande och initierad skildring av en dramatisk vardag i en svensk småstad på 50-talet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Än finns det hopp
 2. +
 3. Livet går vidare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livet går vidare av Karin Wahlberg (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Än finns det hopp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Del 1
  -, 13 mars 2015

  Kommer absolut att köpa fortsättningen; Har gett vidare boken till min dotter som är sjuksköterska, hon ska absolut läsa den!

 2. Alla vaccinationsmotståndare bör läsa detta
  Annika Nielsen, 3 februari 2015

  Ett stycke 50-talshistoria. Så mycket som ändå hänt på bara 60 år eller så lite? Hierarkier och kvinnosyn har kanske förändrats lite, men det är lång väg kvar. Då som nu är det sjuksyrrorna som håller igång vården..

 3. Prövningar av epidemisk karaktär
  Hans Göran Bergqvist, 28 november 2014

  I de flesta tätorter landet runt finns vittnesbörd av olika karaktär när det gäller hemsökelse av olika farsoter och epidemier som skoningslöst drabbade människor utan urskillning (mer eller mindre).
  Detta är en lite "underhållande" betraktelse över hur det kunde se ut både ur den drabbades synvinkel och de som hade att handha dessa sjuka människor.
  Epidemisjukhusen och de gamla Sanatorierna är tysta monument som betraktar oss på ett smärtsamt och talande sätt.

 4. Tidstypisk
  Gullan, 17 oktober 2014

  Stundtals tyckte jag att boken var bra och andra stunder att den var alltför segdragen. Jag hade välkomnat lite mer "action" eller en kortare version av berättelsen. Det skulle den ha vunnit mycket på och då hade den fått högre betyg från mig.

 5. Nja
  MKA, 11 oktober 2014

  Intressant medicinhistoria och tidsandan är träffsäker, men boken genomsyras av en präktighet som i längden blir outhärdlig och gör den tungläst. Hade tjänat på att göra personerna mera mångfasetterade med mänskliga svagheter.

 6. Trevlig
  -, 16 augusti 2014

  En fin inblick i 50-talets Sverige och hierarkin inom sjukvården. Småtrevlig historia, lättläst med enkelt språk. Gränsar lite till "Vita serien"-stuket, men ändå lite mer utförlig. Många karaktärer att hålla reda på, men hoppa över personlistan i början. Enklare att börja läsa direkt.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Karin Wahlberg