Märkta för livet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Jana Berzelius (del 1)
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2015-03-18
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
177 x 110 x 21 mm
Vikt
194 g
SAB
Hc
ISBN
9789175033891
Märkta för livet (pocket)

Märkta för livet

(265 röster)  |  Läs 15 recensioner
Pocket Svenska, 2015-03-18
75
 • Finns i lager! Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"En sträckläsningsbok." Sofie Sarenbrant, TV4

En sommardag 1991 vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus. Hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån.
Tjugoett år senare får hon, som framgångsrik åklagare, uppdraget att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlén, verksamhetschef på Migrationsverket i Norrköping.
Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander inleder Jana Berzelius ett intensivt arbete med att lösa fallet. Men utredningen tar en oväntad vändning när ännu ett lik hittas. Denna gång är det en pojke. Och ju mer Jana gräver i den döda pojkens bakgrund, desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en historia mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat föreställa sig.

Märkta för livet är den första delen i serien om åklagare Jana Berzelius. Emelie Schepps debutthriller är en sensation och har som självpublicerad redan såld i 40 000 ex. Serien är även såld till Danmark, Norge, Tyskland, Holland, Japan, Tjeckien, Italien och Polen."

"En sträckläsningsbok." Sofie Sarenbrant, TV4
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Märkta för livet
 2. +
 3. Vita spår

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vita spår av Emelie Schepp (pocket).

Köp båda 2 för 150 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Märkta för livet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Min första bok av författaren. Bra och spännande....
  Ann-Cha, 16 februari 2022

  Min första bok av författaren. Bra och spännande. Lättläst. Kändes som en sann historia. Kan rekommenderas. Ska läsa fler av författarens böcker. Kanske inget för känsliga personer då den var rätt rå.

 2. Inget speciellt
  butomusu, 13 juni 2020

  Funkar bra som tidsfördriv men det finns många mer välskrivna spänningsromaner. Språket flyter inte, och personskildringarna är inte särskilt djupa.

 3. Välskriven och bra
  ElinsBokhylla , 3 april 2019

  Boken var bra redan från början och långt fram, jag sträckläste den länge men helt plötsligt i mitten av boken tappade jag intresset och jag vet inte riktigt varför. Så efter att ha lagt undan boken en vecka eller två så kom intresset fram igen men så kan jag vara ibland så jag skyller inte det på boken.

  Det fanns många olika karaktärer i boken men jag tycker att Schepp lyckades hålla isär dem och dela upp dem på ett enkelt och snyggt sätt för att man inte skulle bli förvirrad. Däre... Läs hela recensionen

 4. Fängslande till slutet

  Alla Emelies böcker tycker jag e superbra,hon skriver med sån inlevelse att man lätt får upp bilder under läsningen, går inte o lägga ifrån sig böckerna,spännande till sista sidan.

 5. Spännande deckare
  Lena , 15 oktober 2018

  Mycket fängslande bok som man inte vill lägga ifrån sig!
  Bra skriven och fantasifull berättelse man gärna vill läsa mer om!

  Har nästa bok på nattduksbordet som väntar, ser fram emot kvällningen !

  Det blir säkert fler böcker utav samma författare !

 6. underbar och spännande
  Kristina Hollweg, 20 augusti 2018

  boken är skriven på ett fint sätt och underbar spännande. Jag kan bara rekommendera den liksom dom följande böcker i denna serien.

 7. Bästa!
  Martina, 12 april 2018

  Otroligt bra böcker som man fastnar för redan på första sidan. Man vill veta allt och mer om Jana, så hoppas på många fler böcker om henne. Topp topp topp!

 8. En kvinnlig Stieg Larsson
  Siv Andersson (Umeå), 18 januari 2017

  Emelie Schepp skriver lika bra som Stieg Larsson, och åklagare Jana Berzelius är en ny Lisbeth Salander. Jag sträckläste alla tre böcker.

 9. Bra deckare men tyvärr ingen höjdare
  Rebecca F, 24 augusti 2016

  Ingen höjdare direkt, ska jag säga. Även om det är en bra deckare, speciellt Norrköpingpolisens arbete med att hitta en eller flera mördare. Och att karaktärerna i boken är olika dem som man brukar möta i böcker. Ändå kan det vara störande med känslolösa huvudkaraktären, Jana så det känns osannolikt. Och grymheterna i boken, det kändes ärligt talat rimligt i början men någonstans tappade det helt enkelt - motbjudande och osannolikt. Att barnen skolas till mördarmaskiner känns... lite.. ja..

 10. Välskriven svensk deckare
  Tommy Svärd, 5 juli 2016

  Kul med en ny svensk författarinna som skriver så bra.
  Boken fick mig direkt att kasta mig över nummer två i serien om åklagare Jana !

 11. Dålig lokalkännedom
  K Gustafsson, 31 maj 2016

  Schapps beskrivning Sv Norrköping stämmer inte / är orimlig. Exempel: Inte ens den lataste tar bilen för att köra till jobbet om det ligger ett kvarter hemifrån...

 12. Spännande deckare i Stockholmsmiljö
  Annelie Grönberg, 25 april 2016

  Detta ligger i tiden , flyktingar, brottslighet via/med hjälp av båtar. Svåra val för inblandade poliser, vad går först, lagen de skall följa eller den personliga problematiken som inte går att frångå.Hur gör man rätt när det blir tveksamt enligt lagen men rätt enligt etik och moral?

 13. Spännande läsning utlovas
  Carina , 24 augusti 2015

  Det här är en bok som fångar läsaren från allra första stund. Den innehåller allt som en riktigt bra kriminalroman ska innehålla. Jag läser annars gärna böcker av Kepler, Roslund och Hellström, Carin Gerhardsson....

 14. Bra, men...
  Ingela Clarin, 21 juli 2015

  ... jag tycker det är svårt med böcker där jag inte gillar huvudpersonen. Läser nog ändå även nästa bok i serien 😉

 15. Sådär
  Maria, 19 juni 2015

  Det går att läsa den här boken för en stunds avkoppling, men den är ingen höjdare precis. Storyn är för utstuderat larvig.

Visa alla 15 recensioner

Fler böcker av Emelie Schepp