Offer utan ansikte (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Fabian Risk (del 1)
Antal sidor
591
Utgivningsdatum
2015-05-13
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
180 x 110 x 37 mm
Vikt
316 g
SAB
Hc
ISBN
9789175034508

Offer utan ansikte

(166 röster)  |   Läs 24 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-05-13
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den första boken i serien om Fabian Risk.

En träslöjdslärare hittas brutalt mördad i sin slöjdsal. Bredvid kroppen har mördaren placerat ett klassfoto från början av 1980-talet, med mordoffrets ansikte överkryssat.

Fabian Risk återvänder med sin familj till hemstaden Helsingborg efter att i många år ha varit verksam vid Stockholmspolisen. Knappt hinner de anlända till det nya huset förrän han blir inkallad att bistå i utredningen av mordfallet. Offret är en av hans gamla klasskamrater och snart står det klart att mördaren följer en minutiöst utarbetad plan, som långt ifrån är slutförd.

Fabian dras djupare och djupare ned i utredningen, som väcker minnen av förträngda tonårsförälskelser och brutal mobbning under skoltiden. Minnen han är allt annat än stolt över. Snart är han insnärjd i ett fall där inget riktigt är vad det tycks vara. Där jakten på en undanglidande mördare driver Fabian att ta allt större risker för att komma framåt i utredningen. Risker som får ödesdigra konsekvenser för både honom själv och hans omgivning.

I Offer utan ansikte tar den erfarne manusförfattaren Stefan Ahnhem den svenska spänningsromanen till nya höjder med ett intelligent kollage av psykologisk thriller, amerikansk seriemördaraction och skånsk deckartradition. En tät skildring av vad mobbning och utsatthet i barndomen kan göra med människor.

Stefan Ahnhem tilldelades debutantpriset Crimetime Specsavers Award 2015, för Offer utan ansikte.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Offer utan ansikte
 2. +
 3. Den nionde graven

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den nionde graven av Stefan Ahnhem (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 24 recensioner av Offer utan ansikte. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk
  Linnéa, 16 april 2024

  Spänningen fanns genom hela boken och jag kunde inte lägga ner den. Tiden bara sprang förbi när jag läste den.

 2. Helt såld
  Emelie Johansson, 1 december 2023

  Har blivit tipsad om denna serie flera gånger och när jag väl började kunde jag knappt sluta ! Längtade hem från jobb så jag kunde fortsätta läsa, så spännande !

 3. Fängslande
  Mia Nord, 6 augusti 2021

  Ahnhem skriver väldigt bra utan en massa onödig information. Det är bitvis brutalt och blodigt, och det gillar jag skarpt.
  Fick mig att vilja sträckläsa hans andra böcker direkt.

 4. En bok med WOW-känsla!

  WOW! Det här är en Helt Fantastisk bok! Är sen på bollen; med fördelen att det finns ett antal böcker om Fabian Risk att läsa! Rekommenderas varmt!

  Detta var nog något av det bästa jag läst! Spännande, obehaglig och Helt Omöjlig att lägga ifrån sig. "Offer utan ansikte" är den första boken i serien om polisen Fabian Risk (måste bara det Perfekta polisnamnet!).

  Fabian Risk har fått jobb nere på polisen i Helsingborg och återvänder därmed till sin hemstad med sin familj (fru... Läs hela recensionen

 5. Brutalitet som ger toppbetyg
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  Detta var den första jag läste av Ahnhem och jag kan hålla med om att han var en värdig vinnare av CrimetimeSpecsaversaward2015 med denna debutbok. Först kändes den väldigt tjock men det var något jag snabbt slutade att tänka på. Den var spännande och den var ganska brutal vilket direkt ger boken bra förutsättningar för att gillas av mig. Jag tyckte att den byggdes upp på ett skickligt sätt och man som läsare fick tillfällen att själv fundera en del samtidigt som informationen uppdateras lite... Läs hela recensionen

 6. Keplerklass!
  Fridolf , 1 september 2020

  Det händer inte ofta (förutom när Kepler släpper nytt) men ibland får man tag i en bok som tar ett järngrepp om en och inte släpper taget förrän man har läst sista sidan.
  Offer utan ansikte av Stefan Ahnhem är precis en sådan bok!

 7. Ihållande spänning.
  Camilla Rabe Overgaard, 17 februari 2020

  En deckare som fortsätter att överraska genom hela boken.
  Svår att släppa vill bara läsa mer.
  Första gången jag läser något av denna författare och det kommer inte att vara den sista gången!

 8. suverän!
  Lena Ljungdahl, 14 maj 2019

  Första boken och jag är såld. Han kan verkligen skriva så jag inte kan lämna boken. Täta intriger och flera intriger som löses upp och ger mig som läsare ett fantastiskt avslut som dessutom bara gör att jag vill läsa mer om Fabian Risk och hans kollegor. Suveränt bra!

 9. ahnhem

  Offer utan ansikte - vann crimetime Award 2015. En författare jag inte hunnit med tidigare.
  AHNHEM s (skrivit för både huss o wallander (tv) säger ju en del om hans förmågor.=)

  "offer utan ansikte" debutboken, - lite våldsamt äventyr, både psykologisk och intelligent!
  590 sidor av briljant story, inte en seg sida!! , men det märks här att man kan göra varenda sida exilent spännande och ändå få med all handling runt omkring och med personerna, miljöer osv.

  Den börja... Läs hela recensionen

 10. Lång vandring
  Nils Jan-Olof Möllerström (Helsingborg), 15 november 2018

  Spännande och välskriven, men något för utdragen med för långa "trådar" här och där. Skulle mått bra av att kortas ner här och där.

 11. Fantastisk
  Patrik, 2 april 2018

  Bästa deckare jag läst i år. Lättläst och fängslande. Fabian Risk är min nya favorit, utan tvekan. Redan beställt uppföljarna. Rekommenderas varmt.

 12. Trevlig bekantskap
  Lena B, 7 mars 2018

  Det här tyckte jag var en riktigt välskriven bok, ganska spännande och ibland lite otäck. Här och där lite väl ordrik men inte så att man ville bläddra förbi någon sida. Historien håller ihop och det finna mycket bra personbeskrivningar. Ser fram emot fler böcker av samma författare.

 13. Kanonbra spänning
  Emma Madeleine Wiklund, 30 augusti 2017

  En riktigt sträck läsare helt klart en bok man har svårt att lägga ifrån sig. Stefan Ahnhem kan verkligen konsten att hålla spänningen vid liv.

 14. Tar över tronen efter Stig Larsson!
  Tommy Hansson, 8 juni 2017

  Först tveksam över att boken var för tjock, men efter halva boken önskade jag att den aldrig skulle ta slut!
  Korta kapitel där de olika berättelserna vävdes in i varandra för att slutligen sluta i en spännande final.
  Hoppas att boken kommer att bli underlag för en film framöver, men då kommer den i så fall att bli svår att göra den bättre än boken.

 15. Spännande
  Carin Folke, 22 september 2016

  En av de bättre thriller jag läst. I vissa avnitt riktigt otäck. Spänningen stiger och stiger och boken är svår att lägga ifrån sig. Jag skulle dock vilja veta mer om vad som händer med personerna i boken.
  Klart Läsvärd.

 16. Kunde inte sluta läsa!!
  Linda , 21 juni 2016

  Den är boken är otroligt bra och läskig. Författaren får ihop storyn väldigt bra. Jag ska läsa Den nionde graven snart, av samma författare, och jag kan knappt vänta!!!

 17. Sträckläsning
  Kristina Marcellano, 3 juni 2016

  Spännande, Ville inte att den inte skulle ta slut, en bok jag hade svårt att lägga ifrån mig. Kommer att kasta mig över nästa bok som kommer i höst.

 18. Offer utan ansikte
  Marie Welander, 19 april 2016

  Otroligt bra o gastktamande historia med många mord som blir förklarligt varför
  Omöjligt att sluta läsa om man tycker om riktigt otäcka thriller hemma i soffan
  Lika bra är Ahnhems bok Nionde graven.

 19. Bra men inte det bästa jag läst.
  Monami, 26 oktober 2015

  En deckare av medelklass, inte den bästa deckare som jag läst, nästan lite tråkig och händelser som enligt mig inte känns rätt.

 20. Sjukt bra, men otäck
  Tanttessan, 11 augusti 2015

  Det är sällan jag sover dåligt på grund av det jag läser, men detta var en bok som smög sig in under skinnet på mig. Fruktansvärt välskriven, och med en så spännande handling att man nästan höll andan... Man tror flera gånger att man vet vem som är mördaren, men i alla fall jag kom på skam. Det är spännande från första till sista sidan!!

 21. En riktig bladvändare!
  Emilia P, 10 augusti 2015

  Riktigt spännande och med den ena överraskningen efter den andra. Sträckläste den och kunde inte sluta när jag väl börjat. Språket är flytande och utan märkliga stakningar, jag hade lätt för att sätta mig in i handlingen och drogs med i svängarna. Denna bok seglar högt upp på min lista över bra böcker som jag kommer komma ihåg länge, jag ser fram emot uppföljaren!

 22. Bästa på länge!
  josefine holsby (Höganäs), 23 juli 2015

  Väldigt bra och spännande, välskriven med bra intrig; roligt också med alla beskrivningar från Helsingborg, är själv därifrån, och jag kände igen allt. Tur att jag har semester så att jag kunde sträckläsa boken! rekommenderas varmt; 5/5!

 23. Smörja
  Hans, 29 juni 2015

  Har sällan läst en bok så full av osannolika och omöjliga handelseförlopp. Ungefär lika dåligt som ett Wallander- eller Beckavsnitt, i vilka författaren tydligen också varit involverad.

 24. Deckare.

  Otroligt spännande.Korta kapitel som gör att man vill läsa ett till o ett till.....Lämnar ingen oberörd.....Läs den!!!!!! Du kan inte sluta!

Visa alla 24 recensioner

Fler böcker av Stefan Ahnhem