Mordgåtan Olof Palme : makten, lögnerna och tystnaden (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
528
Utgivningsdatum
2016-02-11
Förlag
Månpocket
Dimensioner
178 x 110 x 20 mm
Vikt
286 g
SAB
Oepb-c
ISBN
9789175035314
Mordgåtan Olof Palme : makten, lögnerna och tystnaden (pocket)

Mordgåtan Olof Palme : makten, lögnerna och tystnaden

(14 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-02-11
89
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Palmeutredningen har kallats världens största mordutredning. Det är ett annat sätt att säga att mördaren fortfarande inte är avslöjad - trots att det snart gått tjugofem år och polisen länge haft obegränsade resurser. Vad var det som gick fel redan från första början? Och gör utredarna fortfarande fel? Finns det till och med krafter som inte vill att mordet ska klaras upp?

Frågorna finns där. Och Gunnar Wall, en av Sveriges främsta experter på Palmemordet, anser att de är berättigade. "Många väljer att tro att mordet egentligen är löst, att det var Christer Pettersson", säger Gunnar Wall. "Och det vore ju skönt om vi kunde lägga den plågsamma händelsen bakom oss. Men bevisningen mot Pettersson är tunn. Och i min bok pekar på oroväckande tecken på att den delvis är förfalskad."

Gunnar Wall skildrar en mordutredning fylld av intriger, konflikter och påtryckningar utifrån. "En röd tråd har varit att det funnits frågor som varit så känsliga att de inte har fått utredas. Och samtidigt har pressen på polisen varit stor att lägga fram en lösning som svenska folket ska kunna godta."

I boken berättar Gunnar Wall om vad som skett bakom kulisserna - och avslöjar bland annat det verkliga intrigspelet bakom Ebbe Carlssonaffären.

Och sanningen om mordet? "Den kan man bara skymta", säger Gunnar Wall. "Men i boken presenterar jag ett antal skakande uppgifter som utredarna valt att bortse ifrån och som skulle kunna leda till klarhet om vad som egentligen hände på Sveavägen".

Gunnar Wall har skrivit en rad succéböcker och belönades 1998 med Guldspaden för bästa undersökande journalistisk i bokform.

"Denna bok är den bästa som hittills skrivits om mordet på Olof Palme.."

Ingemar Krusell, spaningsledare i Palmeutredningen

"Nog den bästa genomgången av utredningarna kring mordet på Olof Palme."

Kjell-Olof Feldt, svensk finansminister 1982-90
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mordgåtan Olof Palme : makten, lögnerna och tystnaden
 2. +
 3. Konspiration Olof Palme : mordet, politikern och hans tysta fiender

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konspiration Olof Palme : mordet, politikern oc... av Gunnar Wall (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mordgåtan Olof Palme : makten, lögnerna och tystnaden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gunnar Wall, skarpsinnig favorit
  Vicckan , 26 oktober 2020

  Detta är en viktig bok för den som är intresserad av vår närhistoria. Boken handlar om mordet på en av Sveriges med omtyckta (och omstridda) statsministrar. Men boken handlar även om en tid som är alldeles nyligen. Ibland riktigt ruskig.

 2. Överskådlig skildring av det "Svenska traumat"
  Bo K Ehn, 4 april 2016

  Det mesta var känt tidigare men bra att få en överskådlig bild av skeendena efter mordet 1986. Få händelserna inplacerade i sina rätta tidsperspektiv och en klar analys av dem utan att hamna i det alltför ofta förekommande konspirationsträsket.

 3. Uttömmande analys av Palme-mordet
  Mats Olof Helldén, 30 mars 2016

  Gediget arbete, med en väl avvägd analys långt ifrån sensationellt konspirations-strunt! Gunnar Wall har på ett ödmjukt och noggrant sätt försökt bena ut mordutredningen i alla dess aspekter.

Visa alla 3 recensioner