Pastor Viveka och tanterna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Pastor Viveka (del 1)
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2016-07-25
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
160 g
SAB
Hc
ISBN
9789175035727

Pastor Viveka och tanterna

(93 röster)  |   Läs 7 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-07-25
83
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Viveka är en ganska vanlig frikyrkopastor runt femtio som börjar tröttna på att alltid finnas till för alla andra. Hemma har hon fyra barn och en tankspridd man och på jobbet de bitska, bakande tanterna. När en av kvinnorna i kaffekommittén hittas död börjar pastorn nysta i fallet. Kan en mördare gömma sig i idyllen? Är bokhandlaren Abbe att lita på? Vad har den lokale mäklaren i görningen? Och vilka ligger bakom den mystiska Stormhattarnas förening?

Pastor Viveka och tanterna är en lättsam och underhållande mysdeckare bland barnfamiljer och åldrande husägare i Stockholmsförorten Gamla Enskede. En berättelse som bjuder på trivsam spänning och existentiella frågor och en övertygelse om att man aldrig ska tro sig veta något bestämt om andra människors inre. Särskilt inte om gamla tanter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pastor Viveka och tanterna
 2. +
 3. Pastor Viveka och hundraårsjubileet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pastor Viveka och hundraårsjubileet av Annette Haaland (pocket).

Köp båda 2 för 166 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Pastor Viveka och tanterna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Småcharmig feelgood
  @bettan_bokprataren (Örebro), 31 mars 2020

  En lite lagom småmysig och lättlyssnad deckare som går i samma stil som Karin Brunk-Holmqvist. Dock tycker jag nog att det saknas lite skärpa och kvickhet och att den inte har något vidare driv framåt. Jag hade jag gärna önskat att det varit lite mer fart i tanterna och inte fullt så mjäkiga. Jag tycker att Annette har lyckats mycket bra med målande och träffsäkra personbeskrivningar.

  Jag har lyssnat på boken och som vanligt får man en väldigt bra och engagerande uppläsning när det ... Läs hela recensionen

 2. Lättssamheter
  Lena B, 7 mars 2018

  En mycket lättsamt lättläst bok. Är inte så förtjust i huvudpersonens funderingar och inställning till livet men fann ändå nöje i att läsa historien om vad som kan hända i en Stockholmsförort.

 3. trevlig
  Helena Lundborg Svensson, 16 november 2017

  Jag fattade inte att detta var en deckare, det såg jag att det stod på utsidan när jag läst färdigt.Trevlig bok och lite igenkännande för mig som jobbar i kyrkan, även om vi inte har samma organisation.

 4. pastor viveka
  kristin, 12 maj 2017

  det är en bok som går att läsa på stranden i sommar, lättsam men ger inget djup alls. Inte för att jag är en djuping men det känns onödigt med mord i detta sammanhang. Relationerna borde räcka som tema i denna bok. Jag kommer inte att läsa kommande böcker i serien.

 5. Ovanlig deckare!
  Karl Gunnar Eriksson, 15 februari 2017

  Rolig och omväxlande utan onödiga våldsamheter och mord. Man kunde dessutom hänga med eftersom det inte var en massa "hopp fram och tillbaka" i handlingen som man annars kan träffa på i deckare.

 6. Likt och olikt
  Anni, 13 februari 2017

  I likhet med de flesta andra svenska deckare så har tyvärr även denna en egocentrisk kvinnlig huvudperson som prioriterar allt annat än modersrollen, men där tar likheterna slut. För Annette Haaland tillför en ny vinkling med den frireligiösa inramningen och relationerna inom församlingen och utanför densamma. Lättläst och lättillgänglig.

 7. "Mysläskig"
  Ullis, 27 oktober 2016

  Kul beskrivning av olika personligheter. Trots att det handlar om mord, har den så mycket humor i sig.
  En bok man läser ut fortare än man hinner blinka.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Annette Haaland