Störst av allt (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2017-06-05
Utmärkelser
Bästa svenska kriminalroman
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
197 g
SAB
Hc
ISBN
9789175036465
Störst av allt (pocket)

Störst av allt

(253 röster)  |  Läs 24 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-06-05
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Störst av allt Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
De rikaste rika och de mest utsatta behöver sällan träffas. Utom i Djursholms allmänna gymnasium. Fem tonåringar, och en lärare som vill väl. Det slutar i katastrof. Nio månader senare ställs artonåriga Maja inför rätta. "Jag vet inte hur jag ska orka lyssna. Men det är farligt att släppa på koncentrationen. För då kommer ljuden. Ljudet när de kom in i klassrummet och drog bort mig, ljudet när Sebastians skalle föll i golvet, det lät ihåligt. Det dånar i mig, så fort jag inte passar mig kommer det tillbaka. Jag pressar naglarna in i mina handflator, försöker ta mig därifrån. Men det hjälper inte. Min hjärna släpar alltid tillbaka mig till det där jävla klassrummet." Störst av allt är en stenhård rättegångsthriller, ett inkännande porträtt av en ung människa och en svidande vidräkning med ett samhälle som obönhörligt håller på att glida isär. Ett drama som väcker frågor om skuld och ansvar, straff och försoning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Störst av allt
 2. +
 3. I dina händer

De som köpt den här boken har ofta också köpt I dina händer av Malin Persson Giolito (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 24 recensioner av Störst av allt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande från första sidan
  Malin Jensen, 13 maj 2021

  En bok man inte vill lägga undan utan bara läsa en sida till tills boken var slut och vill då vara veta mer

 2. Fångades av boken från första stund!
  Evas bokhörna, 10 januari 2020

  Aldrig hade jag trott att en bok som till stor del utspelar sig i en rättssal skulle kunna vara så spännande! Störst av allt inleds med att en skolskjutning har ägt rum i ett klassrum. Alla ligger skjutna utom Maja Norberg, bokens 'jag', som knappt ens har ett blåmärke på kroppen.

  Därefter får vi genom Majas ögon följa hur hon upplever de ensamma och ångestladdade dagarna och nätterna i häktet, den utdragna rättegångsprocessen och pressens skriverier, och inte minst tillbakablickarna... Läs hela recensionen

 3. Jag tycker den är överskattad
  Hugo , 28 september 2019

  Utifrån vad jag hade hört verka den riktigt bra. Men jag tyckte att den var inget mer än okej. Tråkig och ohändelserik vilket gjorde att den inte blev så rolig att läsa. Det var ibland (vissa delar) boken var bra och intressant. Jag tycker att författaren skrev på ett bra sätt ibland, ibland mindre bra. Men som helhet var den okej men jag nu i efterhand när jag vet hur den var skulle jag inte vilja läsa den.

 4. Nja
  BiblioteKarin, 6 augusti 2019

  Höga förväntningar är sällan av godo. Jag hade svårt att engagera mig i huvudpersonerna, svårt att relatera till deras liv. Läs istället 'bara ett barn' av samma författare.

 5. Min kommentar
  Kicki, 12 januari 2019

  Jag hade stora förväntningar på boken eftersom jag hört någon som tyckte den var jättebra samt att de som uttalat sig Jom boken på bokens pärmsidor har skrivit så väldigt positivt om den! Tyvärr höll jag på att sluta läsa efter ca 100 sidor då jag fortfarande inte hade gripits av varken handlingen eller det oerhörda ordflödet, men bestämde mig för att ge boken en chans i alla fall! Det går trögare och mindre spännande att läsa den när det tar så lång tid att komma in i vad den egentligen han... Läs hela recensionen

 6. Rappt språk och fängslande historia
  Lena Forsslund, 6 januari 2019

  Vad som fick mig totalt fångad i den här berättelsen är det brännande aktuella ämnet, den trovärdiga och rappa dialogen. Och så spänningen, gick inte att lägga ifrån sig.

 7. Herregud!
  Linnéa, 10 december 2018

  Orkar väldigt sällan läsa ut böcker, blir alltid uttråkad, men Störst Av Allt kunde jag inte släppa. Språket, uppbyggnaden, handlingen - helt enkelt fantastiskt.

 8. Otroligt målande historia
  Linda S, 25 september 2018

  Malin skriver otroligt målande. Man kan nästan känna att man är i rummet. Perfekt som bokklubbsbok då det är ett bra diskussionsunderlag

 9. Stark kriminalroman med trovärdigt ungdomsporträtt
  Elisabeth Lundin (Stockholm), 5 september 2018

  Välskriven roman med ett språk som känns autentiskt för den unga kvinna, Maja, som är huvudpersonen i bokens berättelse och vars tankar styr berättandet. Maja är både begåvad och bortskämd och hon personifierar därmed den tonåring man förvänta sig finna i en välbärgad Stockholmsförort, dit författaren väljer att förlägga denna fasansfulla händelse; en skolskjutning. Maja, som står i centrum för anklagelserna, vet inte riktigt själv vad som hände. Långsamt får läsaren ta del av upprinnelsen ti... Läs hela recensionen

 10. Ord ord ord
  PeOs, 23 juli 2018

  Förstår verkligen inte hypen av denna bok? Så mycket ord som inte för handlingen framåt. Hoppet ökade efter ca 150 sidor när man äntligen började få veta lite om bakgrunden men det återgick snabbt till den otroligt sega rättegången.
  Slutet var rätt förutsägbart också och ingen överraskning.

 11. Sorry!
  Ann J, 1 mars 2018

  Inte min typ av litteratur. för många ord och meningar om allt. känns väldigt amerikanskt... Samma känsla som jag får när jag läser Otes, många ord men det händer inget...på länge!

 12. Roman om ett brott och brytningstid
  lars-Olof Andersson, 7 februari 2018

  Störst av allt av Malin Persson Giolito, är knappast en deckare av den traditionella "who dunn it"-typen. Den kan tyckas förbryllande i början, som inte direkt beskriver själva brottet, utan koncentrerar sig på huvudpersonens reaktion där man får reda på händelserna i en inre monolog. En monolog som på ett typiskt ungdomligt, men ändå moget tonårsspråk, som för handlingen framåt och avslöjar mer och mer om en ung, något introvert person, som av olika skäl tänker lite djupare än de vanliga ton... Läs hela recensionen

 13. Kanske två och en halv... Hajpad bok, men varför?
  Antares (Stockholm), 31 januari 2018

  Jag stördes av det röriga upplägget där man ibland inte förstår vem, var, vad eller varför. Jag kanske läste för slött, vad vet jag - men jag vill ändå inte bli alltför förbryllad av tid, rum och plats när jag läser. Varför måste det göras kryptiskt?
  Språket är genomsnittligt, syftet att skildra och kritiskt granska överklassen är gott, det finns många intressanta miljöer från Sveriges mesta gräddhylla.
  Men boken känns ljum och ... på något sätt konstruerad. Stereotyper är den hoppl... Läs hela recensionen

 14. Jag blev lurad av Lotta Olsson på DN.
  Johnny Löw, 30 januari 2018

  Hon skrev bla att det var osannoligt skickligt berättat med raseri i varje mening. Snärtig och välformulerad, Tyvärr var det precis tvärt om. En förfärlig bok med ett mycket torftigt språk och en mycket lång startsträcka till nästan ingenting.

 15. En annorlunda krim.roman

  En mycket annorlunda krim.roman. Jag hade svårt att komma in i vad som hänt, men handlingen ta'r dig SAKTA framåt.

 16. Fantastiskt språk
  Amanda, 1 november 2017

  Handlingen är gripande men det var inte i första hand den som gjorde att jag sögs in och slukades av boken. Språket är fantastiskt och det känns i alla delar trovärdigt. Boken kan kallas rättegångsdrama men handlar lika mycket om relationer, personlig utveckling och att konfronteras med obekväma sanningar om sig själv och verkligheten. Inte en sekund av läsningen var ointressant.

 17. Oj så bra
  Lars Tore Mårtensson, 27 oktober 2017

  Detta är en riktig nagelbitare, skriven på ett sätt som höjer spänningen hela tiden man blir som läsare orolig för hur boken skall sluta...
  Köp och läs.

 18. Besvikelse
  Helena, 1 oktober 2017

  Denna bok var en klar besvikelse, rörig och oklar handling. Hur hon fått sådana betyg på denna kan jag inte förstå, Det kanske beror på hennes namn,

 19. Såg fram emot denna rosade bok
  Lillemor, 27 september 2017

  Men nä.. det var inget för mig. Blev rätt besviken fort. Läste doxk ut den och den blev aldrig bättre. Lite.. "vek"..

 20. Bra debut
  Urban Thalin, 23 augusti 2017

  Bra debut, kändes mycket trovärdig och berättad ur ett intressant perspektiv. För mig var det en bladvändare som jag inte ville lägga ifrån mig!

 21. Spännande, lättläst
  Johanna Margareta Nilsson, 19 augusti 2017

  Bra skriven bok som är svår att lägga ifrån sig. Jag gillar språket och stilen men tankarna känns väl avancerade och vuxna för en "18-åring."

 22. En viktigt bok att läsa
  Marve, 21 juli 2017

  Det beskrivs som en kriminalroman men jag tycker att det är en otroligt viktig bok. Vi får inblick i rättsväsen och rättgångssystem men även unga människors tillvara. Det handlar om klass och vårt samhälle. Det handlar om ansvar, skuld, bestraffning.

  Det här är en berättelse skriven i ett unikt perspektiv och så annorlunda mot hur denna genre brukar skriva.

  Det här är en bok som väcker många tankar, och som väldigt många behöver ta till sig.

 23. Rekommenderar!
  Margareta Westin, 2 juli 2017

  Från första sidan var jag fast. Jag älskar böcker som griper tag i en på det sättet, samtidigt tilltalar berättarstilen mej.
  Vi får följa Maja under rättegången, i häktet, i hennes tankar och hon berättar för oss om hur det var innan allt hände och hur det är nu. Man får insyn i en värld som de flesta inte har upplevt eller får uppleva.

 24. Recension av jonssonsbookworld.blogg.se

  Vilken fruktansvärd men också fantastisk bok. Allt i historien är väldigt aktuellt och Malin skriver närgånget och äkta, med person- och miljöbeskrivningar som liknar väldigt mycket verkligheten. Det tar mig en stund att komma in i historien men när jag väl gör det dras jag in i spänningen och både fruktan och längtan efter att få veta vad som ska hända Maja. När jag inte läser boken tänker jag på den och när jag läser boken kan jag inte sluta bläddra. Som så många andra säkert redan sagt - j... Läs hela recensionen

Visa alla 24 recensioner

Fler böcker av Malin Persson Giolito