Dimmornas lek (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
494
Utgivningsdatum
2017-02-06
Förlag
Månpocket
Översättare
Lena Torndahl
Originaltitel
The Shifting Fog
Medarbetare
Henriksson, Anna (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
255 g
SAB
Hce
ISBN
9789175036939
Dimmornas lek (pocket)

Dimmornas lek

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-02-06
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Dimmornas lek Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Sommaren 1924. Under ett glittrande societetsparty på det engelska herresätet Riverton Manor tar den unge poeten Robbie Hunter sitt liv. Två systrar, Hannah och Emmeline Hartford, bevittnar tragedin. Efter händelsen kommer de båda kvinnorna aldrig mer att tala med varandra. Vad var det egentligen som utspelade sig den kvällen vid sjön? Vad var bakgrunden till det som hände? Vintern 1999. En gång i tiden var Grace Bradley tjänsteflicka på Riverton Manor. Nu, vid nittioåtta års ålder, kontaktas hon av en amerikansk regissör som ska göra en film om den gamla tragedin. Romanens handling pendlar mellan nutid och dåtid, mellan upptakten till tragedin och samtalen mellan den gamla damen och regissören. När Grace börjar berätta om livet på Riverton Manor vaknar både lyckliga och obehagliga minnen till liv. Grace är bara fjorton år gammal när hon börjar arbeta på Riverton Manor. Hon kommer till det gamla herresätet som blyg och försagd fjortonåring och uppmanas att sköta sina sysslor effektivt och utan att märkas. Under årens lopp bliv hon ett tyst vittne till herrskapsfamiljens liv, relationer och nedtystade hemligheter. Riverton Manor ägs av lord Ashbury men då och då kommer hans barnbarn på besök. Redan från början fascineras Grace av de tre syskonen Hartford: Hannah, som drömmer om att resa, arbeta och leva ett självständigt liv, Emmeline, som fantiserar om förälskelse och är förtjust i vackra kläder, och brodern David, som har ett mycket nära förhållande till sina systrar med interna koder och lekar de själva hittat på. Första världskriget bryter ut och den julen kommer David hem från internatskolan med en ny vän: Robbie Hunter. Hannah tycker genast illa om nykomlingen som tränger sig in som en kil mellan syskonen och stjäl broderns uppmärksamhet. Dimmornas lek är en spännande och mångbottnad familjesaga fylld av kärlek och svartsjuka, hemligheter och lögner.

Kate Morton är född 1976 och växte upp i sydöstra Queensland, Australien. Hon har studerat drama och engelsk litteratur och arbetar nu på en doktorsavhandling vid University of Queensland. Hon är bosatt i Brisbane med sin familj. Dimmornas lek är hennes debutroman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dimmornas lek
 2. +
 3. En välbevarad hemlighet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En välbevarad hemlighet av Kate Morton (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dimmornas lek. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Dimmornas lek
  ulla johansson, 12 januari 2023

  Jag tycker denna är hennes bästa bok. Den fängslade mig från blad 1. Man kunde riktigt känna
  att man kunde sätta sig in i deras känslor vad som hände dem.

 2. Bra!
  Robin, 24 maj 2017

  Som alltid levererar Kate Morton en härlig bladvändare med karaktärer att älska. En väldigt bra bok men inte hennes bästa! Absolut läsvärd och bra!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kate Morton