American Gods (svensk utgåva) (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
529
Utgivningsdatum
2017-04-11
Förlag
Månpocket
Översättare
Ylva Spångberg
Originaltitel
American Gods
Dimensioner
178 x 110 x 33 mm
Vikt
276 g
SAB
Hce
ISBN
9789175037233
American Gods (svensk utgåva) (pocket)

American Gods (svensk utgåva)

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2017-04-11
89
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Amerikanska gudar utkom för första gången 2001 och har översatts till över 30 språk.

Efter tre år i fängelse vill Shadow inget hellre än att återvända till sin fru Laura och leva ett stillsamt liv med henne. Men bara dagar innan han friges nås han av nyheten att Laura dött i en mystisk bilolycka, och hela Shadows värld rasar samman. På flygresan hem till begravningen skakas planet av en våldsam storm, och en man som kallar sig mr Wednesday presenterar sig för Shadow och påstår sig vara en före detta gud och kungen av Amerika. På något sätt verkar han veta precis allt om Shadow och erbjuder honom ett jobb som hans livvakt. Shadow, som inte har någon annan stans att ta vägen, tar jobbet men upptäcker snart att hans roll i Wednesdays planer är farligare än han någonsin hade kunnat föreställa sig. Ganska snart dras Shadow och Wednesday in i en konflikt lika gammal som mänskligheten själv. För under vardagens stilla yta pågår en kamp om Amerikas själ.

Neil Gaimans spektakulära roman Amerikanska gudar utgavs för första gången på svenska år 2003 och har vunnit en mängd priser. Det är en mörk och brokig resa rätt in i myternas värld, där Neil Gaiman med sin mästerliga berättarkonst väver samman verklighet och fantasi.

Romanen är nu aktuell som TV-serie, med Ricky Whittle, Ian McShane, Emily Browning och Pablo Schreiber i huvudrollerna. Serien är producerad av FremantleMedia North America och finns internationellt tillgänglig på Amazon Prime Video.

Boken har vunnit en mängd fina priser, bl.a. Hugo Award for Best SF/Fantasy Novel, Bram Stoker Award for Best Horror Novel, Nebula Award for Best Novel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. American Gods (svensk utgåva)
  2. +
  3. Systrarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Systrarna av Jonas Hassen Khemiri (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av American Gods (svensk utgåva). Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant - tankeväckande

    Jag har först läst den engelska originaltexten och tycker att fast det inte finns direkt fel på översättningen heller, så ger den engelska versionen mer, men läsvärt, tänkvärt,vackert.på båda språk.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Neil Gaiman