Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2017-11-16
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Trysberg, Erik (form)
Dimensioner
177 x 110 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
Lz Rickardsson, Christina
ISBN
9789175037387
Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland (pocket)

Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland

(43 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2017-11-16
69
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Jag är född i Brasiliens vildmark och bodde i en grotta tills jag var ungefär fem år gammal. Därefter flyttade min mamma och jag in till en av São Paulos många kåkstäder - en rent livsfarlig miljö för ett barn att växa upp i. Jag fick tidigt lära mig att inte lita på polisen eller andra vuxna. Ofta fick jag klara mig själv och jag fick även ansvara för min lillebror innan jag slutligen hamnade på barnhem. Ett år senare, när jag var åtta år, adopterades jag bort till en familj i Vindeln i Västerbotten."

Christina berättar om sitt liv som gatubarn i Brasilien, om svält, misshandel och separation. Om uppväxten i Sverige och alla kulturkrockar som uppstod när hon kom till det lilla samhället i Norrland. Hur hon har bearbetat sina upplevelser i vuxen ålder och börjat bygga upp ett nytt liv. Och när hon behöver fylla på med kraft och energi har hon ett speciellt knep: Hon kastar sig ut från ett flygplan och faller fritt i sextio sekunder innan fallskärmen vecklas ut. Att landa på fötterna är bra att kunna i många sammanhang!

Det här är en berättelse om kärlek, sorg, vänskap och förlust. Christina berättar om att överleva, om hur vitt skilda världar har format henne och hur hon har kämpat för att få ihop sina två jag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Sluta aldrig gå : från gatan i Sao Paulo till Vindeln i Norrland. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sluta aldrig gå
  Ulla Märta Westin, 11 november 2020

  Bra lättläst bok men lite tragisk svårt att sluta läsa när man börjat och jag skulle vilja veta hur det gick i fortsättningen för Christina

 2. Lättläst,fängslande och tragisk!
  LenaS, 27 november 2018

  Läs den!
  Viktig läsning för alla men fr a
  för den som har någon anknytning till internationell adoption eller till Brasilien/Latinamerika!

 3. Helt enkelt en underbar bok!
  Ida I., 19 september 2018

  Alla borde läsa den här boken. Den är välskriven, gripande, underhållande och lite sorglig. Många tårar rullade ner för mina kinder.

 4. Kärleksfull

  I allt det tragiska med alla svek och hemskheter i tragiken, genomsyrar kärleken och mycket värme hela berättelsen. Bra hophållen berättelse.

 5. Läs den!
  -, 24 januari 2018

  Den här boken borde alla läsa! Den är väldigt bra skriven, dåtid och nutid vävs ihop på ett otroligt fint sätt och gör att man inte kan lägga den ifrån sig. Jag läste den på två dagar! Man förflyttas mellan hopp och förtvivlan, glädje och sorg och jag grät många tårar!
  En bok som skapar eftertanke och ger en bild av människans kamp för att överleva, ibland till vilket pris som helst! Väldigt gripande och lärorik!

 6. Sluta aldrig gå: från gatan i Sao Paoul till Vinde
  Starshopper, 8 januari 2018

  Mycket känslosam bok, dels om hennes tidigare liv innan barnhem, adoption och även när hon blivit vuxen och hur hon tänker o känner om hela hennes liv och framtid.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Christina Rickardsson