Viskande skuggor (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Kina-trilogin (del 1)
Antal sidor
361
Utgivningsdatum
2018-02-06
Förlag
Månpocket
Översättare
Lisbet Holst
Originaltitel
Das Flüstern der Schatten
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
204 g
SAB
Hce
ISBN
9789175037806

Viskande skuggor

(43 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-02-06
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Viskande skuggor är både en spännande thriller och en engagerande kärlekshistoria. Det är första delen i en serie som utspelar sig i dagens Kina, en fascinerande miljö som succéförfattaren Jan-Philipp Sendker känner väl efter många år som korrespondent i Asien.

Journalisten Paul Leibovitz lever ensam i sitt hus på en liten ö utanför Hongkong. Isoleringen är frivillig, han sörjer sin döde son och vill behålla sina minnen av honom så rena som möjligt. Under en pilgrimsvandring möter han en amerikanska, Elisabeth Owens, vars 30-årige son försvunnit - och i värsta fall mördats - under en affärsresa i Kina. Paul bestämmer sig för att hjälpa Elizabeth att lösa mysteriet. Han kontaktar Zhang, en vän inom säkerhetspolisen, och tillsammans börjar de följa spåren som leder dem allt längre in i Kinas undre värld, en värld som befolkas av människor som inte väjer för någonting.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Viskande skuggor
 2. +
 3. Hela världens tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hela världens tårar av Jan-Philipp Sendker (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Viskande skuggor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En kombination av roman, thriller och dokumentär
  Katarina , 21 maj 2020

  Författaren har arbetat som korrespondent i Kina och har ingående kunskaper om landets kultur, samhälle och politik. Jag trodde att Kina hade kommit längre bort från Mao-Tse-tungs kommunistiska läror men inser att verkligheten är mer skrämmande än vad jag föreställt mig. Läste en intervju med förf där han informerar om att han gör research och intervjuer med personer i det aktuella landet innan han skriver (Kina, Burma). Historierna känns äkta och inte konstruerade (som i en thriller) utan by... Läs hela recensionen

 2. Annorlunda
  Jeko, 4 november 2019

  Man skall nog vara lite öppensinnad för att tycka att denna bok är bra, annars förkastar man den som nonsens.

 3. Helt okej.
  Fanny Elisabeth Ekberg, 28 augusti 2018

  Börjar väldigt starkt men mattas av mot slutet och blir till ett "Jaha, var det allt?". Efter att ha läst författarens tidigare böcker så tycker jag att "Konsten att höra hjärtslag" och "Hjärtats innersta röst" är mycket bättre. Sendker försöker sig på en annan typ av genre, lite åt deckare och modern historia, och jag tycker han har en bit kvar att lära på den vägen.

 4. viskande skuggor

  lite långtråkig tyckte jag nog, ingen drive då huvudpersonen -killen var omåttligt rädd o ängslig av sig, det är man ju inte van med - men fullt läsbar dock.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jan-Philipp Sendker