Den röda adressboken (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
289
Utgivningsdatum
2018-06-12
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Sporrong, Sanna (form)
Dimensioner
178 x 110 x 21 mm
Vikt
160 g
SAB
Hc
ISBN
9789175038308

Den röda adressboken

(70 röster)  |   Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-06-12
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Reviderad nyutgåva av gripande relationsroman som spänner över ett helt liv och tar med läsaren på en resa till svunna tiders Paris, New York och Stockholm. Huvudpersonen Doris, 96 år, lever alldeles ensam i en lägenhet på Bastugatan i Stockholm och hennes enda kontakt med omvärlden, förutom hemhjälpen, är systerdotterdottern Jenny som bor i USA. Doris har haft samma adressbok sedan 1928. I den finns alla de människor hon mött genom livet. De flesta av namnen är överstrukna, döda, men en dag börjar Doris skriva ner sina minnen till Jenny. Det blir en fascinerande berättelse om vänskap och äventyr, lycka och sorg, och om den stora kärleken som man aldrig glömmer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den röda adressboken
 2. +
 3. Ett frågetecken är ett halvt hjärta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett frågetecken är ett halvt hjärta av Sofia Lundberg (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Den röda adressboken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Adresslistan
  Carin Huss, 18 september 2023

  Borde vara en självklarhet som förslag på skönlitteratur för de som utbildar sig inom områdena som berör äldre människor. Spännande, rolig, ledsam och skrivet med mycket värme. En bok som jag har rekommenderat till många personer i min omgivning.

 2. Njutbar
  Maria Mibson, 20 maj 2021

  Fin njutbar bok som jag inte ville lägga ifrån mig eller skulle ta slut. Dessutom var den lärorik om livet och bra språk.

 3. Feelgood
  Ingegerd Cliffoord, 13 maj 2021

  En bok som jag rekommenderar svårt att lägga ifrån sig. Kommer att läsa Sofias Lundbergs andra böcker också. Läs den

 4. Tänkvärd bok
  elizabeth thoor, 26 mars 2021

  Den röda adressboken har ett annorlunda upplägg eftersom den utgår just från en adressbok. Den skildrar en äldre kvinnas liv och upplevelser utifrån de personer som finns i adressboken. Jag blir fångad av hennes berättelser och är med henne i med- och motgång. Nutiden kommer in med lagom långa avsnitt. Den visar på ensamhet, vänskap och viktiga relationer som består. Jag kommer nog alltid att minnas den.

 5. Läsvärd bok!
  Sofia, 21 mars 2021

  Otroligt härlig och mysig bok. Jag gillar verkligen författarens sätt att skriva. Det var korta kapitel, vilket gjorde det svårt att lägga ifrån sig boken när man lika gärna kunde läsa "ett kapitel till".

  Det enda negativa jag kan komma på var att Doris många gånger, under dialogerna, hade ett ungt språk. Det kändes alltså som att hon var yngre än vad hon var. Men boken är helt klart läsvärd och du kommer att bli otroligt rörd av den.

 6. En trevlig och mysig bok.
  Elisabeth, 25 november 2020

  Jag gillade boken. Väcker tankar när man kommit upp i åren. Gillar författarens sätt att skriva. En bok man blir lite glad av i denna coronatid.

 7. Tänkvärt med hjärta och humor
  Lena Lundvall, 6 oktober 2020

  Svårt att lägga ifrån sig denna fina bok. Läs den!
  Ta vara på tiden med äldre släktingar innan det är för sent.

 8. En bok som verkligen berör!
  Evas bokhörna, 10 november 2019

  Den röda adressboken av Sofia Lundberg är en fantastiskt finstämd och vacker berättelse om Doris, 96 år gammal och döende. Genom namnen som finns uppskrivna i hennes gamla röda adressbok får vi följa hennes liv, från den fattiga uppväxten i Sverige, till den glamorösa ungdomstiden i Paris, över andra världskrigets oroliga tider och fram till idag.

  Det känns oerhört fint att få ta del av Doris upplevelser av kärlek, sorg och glädje under ett långt och innehållsrikt liv. Men ibland mås... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Sofia Lundberg