Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2018-04-10
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Ahlström, Anna-Lena (foto)
Dimensioner
177 x 110 x 12 mm
Vikt
106 g
SAB
Dofa
ISBN
9789175038445

Med känsla för barns självkänsla

(21 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-04-10
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"När du skäller på mig, mamma, är det svårt för mig att älska mig själv."Så löd rubriken på ett inlägg som jag skrev på min blogg vid ett tillfälle. I inlägget beskrev jag ett samtal som jag hade haft med min sjuåriga dotter, där jag frågade henne om hon älskade sig själv. Hon svarade att hon oftast gjorde det, men att hon kände sig dum när jag pratade med arg röst till henne och "när jag känner mig dum är det svårt för mig att älska mig själv"." Den här boken handlar om självkänsla. Om hur den naturligt finns i våra barn, och hur vi kan handla för att uppmuntra den. Självkänsla är den plattform utifrån vilken många andra egenskaper utvecklas. Barn med sund självkänsla accepterar och gillar sig själva, de lyssnar på sina egna och andras känslor och behov, de höjer sin röst mot orättvisor, vågar gå sina egna vägar i livet, tar ansvar för sina misstag, tar kritik på ett konstruktivt sätt. Och de vet att de duger för den de är och inte för sina prestationer. Petra Krantz Lindgren är beteendevetare i botten och håller kurser och föreläsningar i Aktivt Föräldraskap om kommunikation och konflikthantering med barn. Hon driver också bloggen "En annan du". De föräldrar hon möter där är alla engagerade och kärleksfulla, de älskar sina barn men kan ha svårt i kontakten med dem - något som ganska lätt kan rättas till, menar hon. Den här boken handlar därför också om kommunikation. Vi får en mängd råd, övningar och situationer från levande livet, bland annat baserade på modellerna Aktivt Föräldraskap och Non Violent Communication samt den danske familjeterapeuten Jesper Juuls idéer. Hur lyssnar vi uppmärksamt, hur talar vi utan att kränka, hur låter vi våra barn vara precis så kompetenta som de är?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Med känsla för barns självkänsla
 2. +
 3. Ditt kompetenta barn : på väg mot nya värderingar för familjen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ditt kompetenta barn : på väg mot nya värdering... av Jesper Juul (storpocket).

Köp båda 2 för 230 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Med känsla för barns självkänsla. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett riktigt guldkorn!
  KG, 20 april 2021

  Vi läste först boken som e-bok via vårt bibliotek tillsammans, pappan och jag. Vi tyckte boken var så bra att vi ville beställa hem den och återkomma till boken då och då. Toppen att läsa den som småbarnsförälder så att man redan nu kan börja öva på att tänka och bemöta utifrån behov och känsla, så att det sitter i ryggmärgen inför tonåren och allt vad de innebär för utmaningar i föräldraskapet.

  In och följ författaren på Instagram där hon med jämna mellanrum uppdaterar med tänkvärda exempel från vardagen!

 2. Dålig förälder
  Marie , 6 april 2021

  Författaren är säkert jätte kunnig och tar upp många exempel, men tyvärr får boken mig att känna jag mig som en riktigt dålig förälder som gör fel med precis allt.

 3. Så många kloka ord. Stor hjälp till barnfamiljer.
  Margareta Andersson, 10 oktober 2019

  Det finns ingen, jag vet, som man får så stor hjälp av som småbarnsmamma. Författaren tar upp ett problem som de flesta av oss känner igen och får en att se lösningar.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Petra Krantz Lindgren

 • Barns självkänsla. Den korta versionen

  Petra Krantz Lindgren

  Detta är en sammanfattad version av Petra Krantz Lindgrens framgångsrika bok "Med känsla för barns självkänsla". En bok om föräldrar och barn, självkänsla och medkänsla, konflikter och vikten av att se saker från olika håll. Hur lyssnar vi uppmärk...