Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2018-05-03
Förlag
Månpocket
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Rag,Doe
ISBN
9789175038452

Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

(148 röster)  |  Läs 20 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-05-03
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Se då till att röra på dig! Regelbunden träning har nämligen visat sig vara den bästa hjärngympan som finns, bättre än sudoku, korsord och alla tänkbara kosttillskott tillsammans.

Man vet i dag att hjärnan är enormt föränderlig. Det bildas ständigt nya hjärnceller och nya kopplingar skapas och försvinner. Allt du gör, till och med varje tanke du tänker, förändrar din hjärna lite grann. Och det gör i allra högsta grad även motion och träning. När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre, det påverkar också koncentrationen, minnet, måendet, sömnen, kreativiteten och stresståligheten - till och med din personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra "mental växel", till exempel för att kunna koncentrera dig när det är stökigt omkring dig. Och alla som rör på sig får de här fördelarna, barn, vuxna och gamla.

I Hjärnstark visar Anders Hansen, överläkare i psykiatri och författare till boken Hälsa på recept, vilka mekanismer i din hjärna som omvandlar promenaden eller löprundan till inget mindre än en mental "uppgradering". Du får lära dig vad det beror på och du får konkreta tips på hur du ska röra på dig för att uppnå alla positiva effekter som forskningen har kunnat visa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 20 recensioner av Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra
  Anonym, 9 mars 2023

  Har läst de flesta av Anders Hansens böcker, detta kan vara den bästa. Efter att ha läst denna vill man inte längre sitta still när man förstått hur otroligt viktigt träning och rörelse är för vårat välmående.

 2. Ge (h)järnet!
  Livis, 9 februari 2023

  Anders Hansen har alltid viktiga frågor och svar att dryfta. Det gör han på ett tillgängligt förståeligt sätt i sin bok, i tv och som föredragshållare.

 3. Rörelse av kroppen är alltid bra även för knoppen
  Birgitta Seth, 7 juli 2022

  Att röra på sig t.ex. inte sitta i TV-soffan för länge utan resa sig en gång i halvtimmen & då gärna flera resningar när man ända lättar på rumpan är bra enligt subject ovan både för kroppen & för knoppen. Samma gäller för förbättring av hjärnans funktion för alla åldrar, från små bebisar, som kanske bara kan vifta med armarna till oss 80-plussare, som kanske har förlorat dansförmågan. All rörelse räknas!

 4. Fantastisk!
  AR, 29 juni 2022

  Jag vill läsa boken igen, jag tyckte den var så väl formulerad, lätt att förstå och för första gången i mitt liv förstår jag "träning är bra för dig" "träning är bra för din hjärna" osv, aldrig har jag fått det så väl beskrivet för mig som nu och jag är galet peppad. Har själv kronisk depression och känner mig så himla upprymd av den här boken. Jag rekommenderar alla att läsa den, men särkilt viktig är den för personer med depression och npf-diagnoser. Det mest läsvärda jag någonsin läst!

 5. A game changer
  Ulrica (Malmö), 6 oktober 2021

  Otroligt inspirerande. Detta fick mig att ändra mina vanor genom att tydligt och enkelt visa hur hjärnan och kroppen är ett. Jag har gått från att promenera en gång i månaden till att träna intensivt 3-5 gånger i veckan. Jag har fått in det i mina vardagsrutiner, orkar mer, är gladare och smartare. Förändringen är sedan 18 månader så det känns ju som om det dessutom är en hållbar utveckling. Tack Anders!!

 6. Få lite grepp om vår fascinerande komplexa hjärna
  Thea, 19 juli 2021

  Anders har en fantastisk förmåga att beskriva och förklara på ett sätt som gör det möjligt, intressant och förståligt för något som är enormt komplext. Första gången jag läser en av hans böcker, blir inte den sista. Hans tv program din hjärna var toppen.

 7. Toppen
  Ossi Janson, 3 mars 2021

  Man få ta ett kapitel i taget och begrunda. Det är en bok som kräver eftertanke. Många tänkvärda tankar. Man måste ta sig tid.

 8. Klart intressant läsning !
  Anonym, 14 oktober 2020

  Hjärnforskning är väl ändå något av det mest intressanta man kan läsa idag. Att t ex vår hjärna behåller plasticitet också när vi åldras om vi sköter oss på rätt sätt kan väl ingen undgå att vilja veta mer om !

 9. En mycket intresseväckande bok, dock repetitiv
  Bagge , 17 september 2020

  En mycket intressant bok som behandlar fysisk aktivitet och motion och dess påverkan på hjärnan och således kroppen. Intressanta kopplingar hur vi som art levde förut och hur vår kropp än idag är gjord för den sortens livsstil. Emellertid blir boken väldigt repetitiv men behöver å andra sidan inte ses som något negativt då man verkligen blir påmind hur viktigt motion är.

  "Att sitta stilla har aldrig gynnat vår överlevnad och därför får det oss att må dåligt än idag"

 10. Läsvärd flera gånger om!
  Lena Elisabeth Gyllensten, 8 september 2020

  En välskriven bok som alla borde läsa. Boken borde även ingå i undervisningen i gymnasieskolan.
  Den ger inspiration och är lärorik. Jag gillar bäst när Anders förklarar vad som händer i hjärnan.

 11. Prestationsångest, inte pepp
  Kim, 27 juli 2020

  Jag har försökt mig på att läsa den ungefär tre gånger, men det har varje gång gett mig prestationsångest då den får mig att inte känna mig good enough om jag inte tar 45 minuters långa löprundor tre gånger i veckan, så efter ungefär 1/4 slutar jag läsa den. Om jag förbiser det så är faktan om hur hjärnan fungerar och påverkas av träning väldigt intressant och lärorik. Trots allt så är denna bok väldigt uppskattad, så sannolikheten att en annan läsare av boken tolkar delar av budskapet som ja... Läs hela recensionen

 12. Intressant, men repetitivt, om hjärnan och motion
  Morpheus, 6 augusti 2019

  Efter att ha lyssnat på Hansens sommarprat blev jag sugen på att veta mer och köpte hans bok Hjärnstark. Den är baserad på vetenskapliga studier, men skriven som populärvetenskap för att gemene man ska förstå. Och budskapet är tydligt; Vill du må bättre psykiskt, få bättre minne, koncentration och bli smartare så finns det en universalkur: Rör mer på dig.

  Det här är ingen jobbig, hurtig hälsoguru som pratar utan en hjärnforskare. Data på data talar för hur träning påverkar hjärnan, o... Läs hela recensionen

 13. En bok alla borde läsa
  Lena M, 11 december 2018

  En extremt bra, viktig och läsvärd bok.
  Lättbegriplig, vetenskaplig och mycket tilltalande ! Anders Hansen levererar ett tydligt faktabudskap om betydelsen av fysisk aktivitet.

 14. Grymt bra
  Ather, 2 december 2018

  Bra och intresseväckande bok som jag rekommenderar alla att läsa. Ett viktigt ämne som det borde pratas mer om helt klart.

 15. Nyttig vetenskap i förståelig form
  David Brevik, 18 oktober 2018

  Mycket nyttig och viktig information för hur du kan skapa goda förutsättningar i livet med hjälp av träning. Dessutom lättläst bok.

 16. Utvecklande bok
  Mats Anders Joakim Kronström, 17 september 2018

  Mycket intresset bok som utvecklar vår kunskap på ett bra sätt om vårt välbefinnande . Kan varmt rekommendera denna boken för alla.
  Mycket bra kunskap att inhämta

 17. Bra och inspirerande läsning!
  Metformintant, 29 augusti 2018

  Mycket bra bok om vikten av motion i så många hänseenden, både kroppsligt och själsligt. Borde läsas av många som inte bara vill gå ner i vikt och må bättre utan även de med psykiska problem.

 18. Sommarens bästa!
  Erika, 13 augusti 2018

  Otroligt intressant läsning för den som vill allmänbildas eller har specifikt intresse för psykologi, neurologi eller idrott. Spännande exempel och tillämpningar genom alla kapitel, Stort plus för löpande forskningsreferenser.

 19. Kanon bra
  Nina Luokkanen, 10 juli 2018

  Ska ni läsa en bok så läs denna man förstår allt bättre hur det hänger ihop med må bra o konditionsträning så enkelt

 20. Utmärkt populärvetenskap om angeläget ämne
  Yogibear, 28 juni 2018

  Tydligare har aldrig vikten av motion och träning för alla åldrar visats. De vetenskapliga beläggen för detta läggs fram på ett mycket övertygande sätt.

Visa alla 20 recensioner