Felsteg (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Doggerland (del 1)
Antal sidor
439
Utgivningsdatum
2018-08-29
Förlag
Månpocket
Illustratör/Fotograf
Anna Torsteinsrud
Dimensioner
178 x 110 x 28 mm
Vikt
244 g
SAB
Hc
ISBN
9789175038520

Felsteg

(71 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-08-29
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det är morgonen efter oistra, den stora ostronfesten i Doggerland. En kvinna vaknar bakfull på ett hotellrum, i sällskap med fel man. En annan kvinna hittas brutalt ihjälslagen i sitt kök. Kriminalinspektör Karen Eiken Hornby får i uppdrag att leda mordutredningen, som inte underlättas av att hennes arrogante chef varit gift med offret.

Kanske började allt redan i det märkliga kollektivet på sjuttiotalet. Kanske med ett telefonsamtal i våras. Kanske finns sanningen i byskvallret på puben Haren och Kråkan.

Karen inser att hon måste hitta ett alibi åt en av de misstänkta för att själv slippa skylta med sina misstag. Samtidigt växer en vänskap fram mellan henne och offrets dotter.

Karen Eiken Hornby har återvänt till Doggerland för att glömma sitt förflutna med hjälp av arbete, alkohol och män hon inte tycker om. Nu tvingas hon navigera mellan egna och andras felsteg.

Doggerland är en ögrupp i Nordsjön mellan Storbritannien och Skandinavien. Landet är en kvarvarande del av den landmassa som tidigare förenade de brittiska öarna och den europeiska kontinenten. Idag består Doggerland av huvudöarna Heimö, Noorö och Frisel. Kulturen präglas av en blandning mellan det skandinaviska och det brittiska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Felsteg
 2. +
 3. Spring eller dö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spring eller dö av Maria Adolfsson (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Felsteg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vill tillbaka till Doggerland
  Maria Hansson, 7 april 2024

  Bra start på Maria Adolfssons serie om Doggerland. Efter att ha läst Fallvind insåg jag att jag var frälst och avverkar nu alla övriga i följd. För varje bok lär man känna karaktärerna mer och mer och det blir som ett gäng man vill hänga mer med. Alltid med ett avslutande polisuppdrag för karismatiska Karen Eiken Hornby att ta tag i! Boken och hela serien rekommenderar jag starkt!

 2. En på flera sätt annorlunda deckare
  Sune Eliasson, 4 juni 2023

  Kul ide med ett non-exist Doggerland. Karen Eiken en minst sagt ovanlig för att inte säga omöjlig kriminalare och en slingrande intrig med ett oförutsägbart slut.

 3. Spännande berättelse
  Inger Ayddan, 17 maj 2023

  Finurligt skriven och inte så självklar händelse. Fick tänka till lite hur det skulle gå för Karen då hon blev inlåst.

 4. Troligen den bästa svenska deckarserie jag läst
  Gamegirl, 8 mars 2021

  Boken är fängslande från första raden. Jag går direkt in i handlingen och bosätter mig i Doggerland. Där lär jag efterhand känna de trovärdiga, mångbottnade personerna, som har sina problem och hemligheter, liksom vi alla har. Berättelsen handlar inte bara om ett brott och dess lösning. Den handlar även om huvudpersonens tidigare erfarenheter och nuvarande personliga utveckling. Allt berättat utan för mycket förtydligande, så att man själv får försöka förstå hur och varför. Upplösningen är sp... Läs hela recensionen

 5. Trillade dit direkt på Felsteg
  Inga M, 27 november 2019

  Vilken bra bok, jag gillade Felsteg från första sidan. Kändes fräsch och lite annorlunda och miljön på Doggerland är ju verkligen nåt helt speciellt. Fick tag på nästa bok i samma serie, Stormvarning, rätt omgående och ser fram mot nr tre.

 6. gillas

  annorlunda, spänning, ja intressanta komplexa karaktärer och miljöer. jag hamnar där, - sugen på del.2 jag är fast i doggerland. Slutet ¿. är något att längta efter.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Maria Adolfsson