Nej och åter nej (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2018-12-20
Förlag
Månpocket
Översättare
Lotta Eklund
Originaltitel
Nei og atter nei
Dimensioner
178 x 110 x 14 mm
Vikt
125 g
SAB
Hce
ISBN
9789175038933

Nej och åter nej

(19 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-12-20
89
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ingrid och Jan har varit gifta i ett kvarts århundrade. Sönerna är stora nog att räknas som vuxna men uppför sig som hotellgäster. För Ingrid har både familjelivet och läraryrket mist sin glans. Jan, däremot, har blivit befordrad till departementschef och drömmer om sin femton år yngre kollega Hanne. Hanne som i sin tur är i färd med att bli förbisprungen på familjefronten när väninnorna gifter sig och skaffar barn.

Runt dessa tre individer kretsar Nina Lykkes träffsäkra och underhållande roman om medelålders medelklass och dess problem med kärleken, driften och meningen med livet. Nej och åter nej är en satir över privilegierade vuxnas dårskap, varm och svart som en välgörande espresso.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nej och åter nej
 2. +
 3. Nästa! : en läkarroman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nästa! : en läkarroman av Nina Lykke (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Nej och åter nej. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Med stigande spänning
  Anonym, 26 september 2023

  Med stigande spänning läste jag Nina Lykkes debut. Likt en modern Roald Dahl letar sig berättelsen mot sin final. Oväntat slut, för mig, dråpliga knivskarpa skildringar av den "sovande" människan slav under sina nyckfulla inre krav

 2. Underhållande

  Boken är underhållande och lite av "må bra" bok. Berättelsen är ändå ganska sorglig. Men det är skönt att huvudpersonen är så handlingskraftig!

 3. Rolig och samtidigt tragisk
  Cissi, 6 februari 2019

  Intressant upplägg med tre olika personligheters sammanvävning och med en klockren sens moral. Författaren skriver med ett jävlar anamma som skapar intensitet och det är svårt att lämna boken ifrån sig.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Nina Lykke