Blå längtan (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
430
Utgivningsdatum
2019-02-12
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
228 g
SAB
Hc
ISBN
9789175039152

Blå längtan

(86 röster)  |   Läs 9 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-02-12
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En varm och gripande roman om två maskrosbarn som förs samman av ödet. De föds samma dag, den 12 februari 1950. Naomi i Nigeria, Pia i Sverige. Naomi ser annorlunda ut och förskjuts av sin familj. Hon räddas av Jorinda som kan allt om läkande växter och låter henne växa upp på savannen med elefanter och lejon som vänner. Pia föds på Södra BB i Stockholm, i välfärdens Sverige, men hennes föräldrar är alkoholister och uppväxten i ett missbrukarhem sätter djupa spår.

Jorinda mördas och Naomi hamnar på barnhem. Dit kommer den svenska överläkaren Birgitta Kronwall som lägger märke till att den lilla flickan blir utstött av de andra barnen. Flickan har läppspalt och anses bära "det onda märket". Naomi får följa med till Sverige, ett Sverige där man ytterst sällan ser människor med en annan hudfärg. I den helvita skolan i förorten Årsta i Stockholm möts Naomi och Pia. Och från den stunden flätas deras liv samman.

Blå längtan är en stark berättelse om människors lika värde och en värld i förändring. Andra världskrigets fasor ligger bara några år bort och sextiotalet sveper in med ny ungdomskultur, nytt mode, ny musik, en ny frihet. Naomis och Pias oförutsägbara livsresor rymmer såväl sorg och glädje som dramatik och kärlek, och som en röd tråd löper deras starka vänskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blå längtan
 2. +
 3. Älvornas kulle

De som köpt den här boken har ofta också köpt Älvornas kulle av Elisabet Nemert (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Blå längtan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Felstavad pekoral
  Cecilia E, 22 juli 2020

  Otroligt dålig bok. Dialogerna är helt orealistiska, som den om Sovjets invasion av Ungern, där personen pratar och pratar och pratar på ett sätt ingen skulle göra i verkligheten. Handlingen är på förskolenivå med orealistiska karaktärer med djupa insikter som alla hittar varandra på de mest osannolika sätt. Så mycket korrfel i en bok stör dessutom mig något otroligt. Språkbruket är helt fel, man sa inte "komma in på en fika" 1964. Pinsamt dåligt.

 2. Fängslande
  Isak4712, 22 oktober 2019

  Fantastisk bok ! Det var så spännande att följa flickorna och se hur deras liv gestaltade sig. Dessutom påmind om de händelser men själv följt genom 60-70 talet.

 3. Så bra

  Jag har läst alla böcker som Elisabet Nemert skrivit.
  Skriver så målande jag befinner mitt i händelserna ,jag älskar boken ,sträckläst.

 4. Favorit
  Annika Segeblad, 18 augusti 2019

  En underbar bok som jag räknar till en av mina favoriter.den behandlar mycket av det "viktiga" i världen på ett fantastiskt sätt

 5. Fängslande och intressant
  Läslust, 12 augusti 2019

  En fantastisk historia om två livsöden. Jag uppskattade kopplingen till världshändelser parallellt med berättelsen om de två flickorna. Boken påminde mig om händelser jag glömt bort.

 6. samspelet mellan utsatta människor och djur
  Kerstin Hellgren, 12 juli 2019

  Har varit fascinerad av E Nemert sedan hennes första bok första bok. Gillar fantasyn om samspelet mellan djur och utsatta människor.

 7. Okunnig
  Margareta Malmberg, 17 april 2019

  Vi har den som månadens bok i vår läsecirkel och det blir intressant att höra de övrigas uppfattning.
  Jag finner författaren naiv och extremt okunnig om vilda djurs beteende.

 8. Blå längtan
  Helena Viveka Kåreby, 11 april 2019

  Fantastisk i början med ett härligt språk och målande beskrivningar.
  Tyvärr tycker jag att boken ungefär halvvägs in började bli alldeles för förutsägbar.

 9. Språkligt svag men varm och berörande
  Eva , 13 mars 2019

  En språkligt svag roman som dessutom var dåligt korr-läst, innehöll flertalet stavfel samt "de" i stället för "dem" vid något tillfälle.
  Men bortsett från det är det en varm och vacker saga som berör. Många historiska referenser, vilket ibland blir störande, men också gör berättelsen intressant. En naiv men trots allt läsvärd bok.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Elisabet Nemert