De hemlösa katterna i Homs (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2019-07-09
Förlag
Månpocket
Originaltitel
De hemlösa katterna i Homs
Dimensioner
177 x 109 x 17 mm
Vikt
163 g
SAB
Hc
ISBN
9789175039435

De hemlösa katterna i Homs

(7 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2019-07-09
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Sami växer upp i Homs i Syrien. Hans barndom är trygg, men som vuxen får han alltmer erfara regimens förtryck. Som kartritare i militären blir han mot sin vilja själv delaktig i övergreppen mot civilbefolkningen, samtidigt som demonstrationer börjar äga rum runt om i landet. Samis flickvän Sarah är en av alla som deltar i protesterna. En dag får han ett sms från henne, som bara går att tolka på ett sätt: De skjuter mot oss.

De hemlösa katterna i Homs är en varm och skakande roman om revolutionens hopp och krigets fasor, en unik inifrånskildring av en stad i ruiner i efterdyningarna av den arabiska våren. Det är en berättelse om död och lidande, men ännu mer om liv och kärlek.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De hemlösa katterna i Homs
 2. +
 3. Folkets skönhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Folkets skönhet av Merete Pryds Helle (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De hemlösa katterna i Homs. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En vacker, stark och gripande berättelse
  Evas bokhörna, 8 augusti 2019

  De hemlösa katterna i Homs är berättelsen om Sami, en ung man som växer upp i krigets Syrien. Vi får följa honom under barndomens oskuldsfulla dagar, då kriget ännu inte brutit ut, men man ändå kan ana diktaturens hårda kontroll över människors vardag, över tonårstidens förälskelser och busstreck, fram till militärtjänstgöringen och den hårda tillvaro av misär och prickskyttar han tvingas leva i under belägringen av hans hemstad Homs.

  En vacker, stark och gripande berättelse om att ö... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eva Nour

 • The Stray Cats of Homs

  Eva Nour

  'An incredible book. Profoundly affecting and deeply soulful. This book will stay with me forever.' Ruth Jones, No.1 Sunday Times bestselling author I don't know how you've made it this far . . . Sami's childhood is much l...

 • Stray Cats of Homs

  Eva Nour

  'An incredible book. Profoundly affecting and deeply soulful. This book will stay with me forever.' Ruth Jones, No.1 Sunday Times bestselling authorI don't know how you've made it this far . . .Sami's childhood is much like any other - school with...