Naziguldet och de invigdas hemlighet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
462
Utgivningsdatum
2019-07-09
Förlag
Månpocket
Originaltitel
Naziguldet
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
178 x 110 x 29 mm
Vikt
253 g
SAB
K.54
ISBN
9789175039497

Naziguldet och de invigdas hemlighet

(11 röster)  |   Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-07-09
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Under krigsåren 1939-45 plundrade nazisterna systematiskt den judiska befolkningen och de ockuperade länderna på guld, konst och kontanter. Vilka var människorna bakom dessa brott? Efter 1945 saknas fortfarande delar av stöldgodset. Envisa rykten säger att nazisterna gömde det i krigets slutskede. Spåren leder till bortglömda gruvor, till banker i Schweiz, och ett helt nytt spår även till Sverige!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Naziguldet och de invigdas hemlighet
 2. +
 3. Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryssland lurade väst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryss... av Knut Kainz Rognerud (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Naziguldet och de invigdas hemlighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lite ojämn men mycket intressant
  Per Ahlander (Stockholm), 29 december 2023

  Marcus Walléns bok skildrar själv slutet av andra världskriget och är en fascinerande läsning. Tyvärr är boken lite rörig och skulle ha vunnit på att redigeras bättre, men det hindrar inte att jag ändå rekommenderar den - även om jag hade vissa allmänna kunskaper i ämnet var detaljerna i det tredje rikets slutskede, när man försökte rädda vad som räddas kunde av sitt tjuvgods, helt nya för mig.

 2. Informativt och väldigt intressant
  Lazer, 9 februari 2022

  Jag kan rekommendera boken då man får en djupare bild av vad som har hänt i ämnet. Men även vad som hände när Nazi Tyskland kollapsade.

 3. En intressant bok
  ClasseW, 17 oktober 2019

  Något omständligt skriven, men bra. Det blir lite hackigt med för mycket fram och åter i tid och händelser men intressant.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Marcus Wallén

 • Falkens flykt : och den stora evakueringen över Östersjön 1943-1944

  Marcus Wallén

  Under den dramatiska sommaren 1944 evakueras estlandssvenskarna, hjälpta av Ludwig Lienhard, officer i SS som anställts av Sverige som officiell flyktingkoordinator. Men operationen tycks ha kopplingar till ett mytomspunnet nätverk som bistår flye...

 • Kadonneen natsikullan jäljillä

  Marcus Wallén

  Tositarina maailman suurimmasta kultaryöstöstä Tietokirjauutuus Kadonneen natsikullan jäljillä tarkastelee natsien häikäilemätöntä kullankeruuta ja piilottelua, liittoutuneiden massiivista jäljitysoperaatiota ja kadoksiin jääneen kullan kohtaloa. ...