Som pesten (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
846
Utgivningsdatum
2019-07-04
Förlag
Månpocket
Översättare
Margareta Järnebrand
Originaltitel
Som pesten
Dimensioner
178 x 110 x 50 mm
Vikt
440 g
SAB
Hce
ISBN
9789175039503

Som pesten

(67 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-07-04
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Läkaren Karoline Branner flyttar med sin familj till Genève för att arbeta med pandemibekämpning för WHO. Men på kontoret möter hon oväntat motstånd i den politiska organisationen, och hemma blir hennes man allt mer rastlös. Och så kommer signaler om en ny influensapandemi.

"Som pesten" är en bladvändare med både emotionellt djup och politisk udd. Det är Hanne-Vibeke Holst när hon är som allra bäst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Som pesten
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Som pesten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. imponerad!
  LB, 1 november 2021

  Har läst denna efter att den värsta covid - rädslan lagt sig och förundras hur hon kunde skriva en sådan berättelse något år innan verkligheten slog till. Det är ju fiction, men skrämmande vad det kan vara som styr hur människor behandlar varandra.

 2. En bok som skulle vunnit på rejäl nedkortning!
  Göran Lundbom, 10 december 2020

  Jag ville läsa boken för att jämföra med dagens Coronaverklighet. Där är faktiskt likheterna och parallellerna intressanta, även om skillnaderna i den pandemi som avhandlas i boken och dagens Covid-19 är stora.
  Boken är dock alldeles för lååååååång! Lyckas man ta sig förbi de första cirka 300 sidorna så har man gjort ett bra jobb, inledningen är inte särskilt spännande.
  Sedan anser jag personligen att boken är lite väl mycket "politiskt korrekt", d v s vänstervinklad. Men den värderin... Läs hela recensionen

 3. En bok i vår tid.
  Stellan Andersson, 2 september 2020

  Boken är ju skriven före coronapandemin och det är fantastiskt att jämföra hur väl det stämmer med de diskussioner som pågår fn i olika länder. En enormt välskriven bok.

 4. Lättläst med fyllig
  BiblioteKarin, 2 augusti 2020

  En bok på 850 sidor som ändå är lättläst. Det är H-V Holst som klarar en sån bedrift. På många sätt är boken 'tung' pga de ämnen som vävs in. Boken känns väldigt aktuell och tar upp dilemma i vårt moderna samhälle men den blir aldrig övertydlig och lämnar till läsaren att själv fundera hur den ställer sig i svåra frågor. Att läsa den här boken samtidigt som Covid-19 har vår planet i ett hårt grepp är skrämmande. Hade jag läst den när den kom hade jag nog tänkt att scenariot var överdrivet men... Läs hela recensionen

 5. Intressant - spännande
  Boktant, 2 januari 2020

  Spännande rakt igenom. Att en panepidemi inte är helt otänkbar, att politik och revirgränser är verklighet i dagens samhälle, det "håller ihop" storyn. Boken är svår att lägga ifrån sig.

 6. En riktig bladvändare till tegelsten!
  Evas bokhörna, 19 september 2019

  Jag måste säga att jag drog mig lite för att börja läsa Som Pesten av Hanne-Vibeke Holst, då den med sina cirka 850 sidor är en riktig så kallad tegelsten, som därtill berör ämnen som har med politik och samhällsdebatt att göra, och skulle kunna kännas som tung läsning. Men samtidigt har jag uppskattat hennes tidigare böcker väldigt mycket, inte minst trilogin Kronprinsessan-Kungamordet-Drottningoffret, som ju också innehåller en hel del politik, men som hon på ett förnämligt sätt lyckas göra... Läs hela recensionen

 7. EN BOK SOM LOVAR DET MESTA
  Elisabet Höglund, 9 september 2019

  Jag har faktiskt bara läst 60 sidor i den över 800 sidor tjocka boken men redan nu
  känner jag att det här är en bok som jag kommer att älska. Dramaturgin är utstakad

  edan från början. Språket är enkelt. Hanne-Vibeke Holst krångar inte till något utan hon

  erättar sin historia på ett medryckande sätt. Dessutom är miljön i denna roman både
  originell och lovande. Vem kan tro att allt det som kommer att hända i boken utspelar
  sig i ett trist FN-organ i Genève.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Hanne-Vibeke Holst