Tusen år av invandring : en svensk kulturhistoria (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
466
Utgivningsdatum
2005-05-01
Upplaga
3. uppl.
Förlag
Dialogos Förlag
Medarbetare
Tydén, Mattias (medf.)
Dimensioner
205 x 131 x 36 mm
Vikt
580 g
SAB
Ohdi-c:k,Kc
ISBN
9789175041667
Tusen år av invandring : en svensk kulturhistoria (kartonnage)

Tusen år av invandring : en svensk kulturhistoria

(1 röst)
Kartonnage Svenska, 2005-05-01
258
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Länge levde föreställningen att Sverige var ett "homogent land". Svenskarna sades ha styrt sina egna affärer och alla stammade de från nordiska odalmän. Men i själva verket har invandringen en lika lång historia som det svenska riket. Vad som kallas "svensk kultur" är något som formats och förändrats i mötet mellan inhemskt och utländskt.

I denna bok skildras den svenska historien ur ett invandringsperspektiv. Vi följer inflyttarna i spåren från vikingatidens främmande köpmän och missionärer fram till de moderna arbetskrafts- och flyktinginvandrarna. 1600-talets stormaktsvälde och 1900-talets välfärdsstat hade sett mycket annorlunda ut utan invandringen. Boken behandlar också de motsättningar som uppstått i kulturmötenas spår - våra dagars konflikter är ingalunda något nytt.

Ingvar Svanberg är etnolog och Mattias Tydén historiker, verksamma vid Uppsala respektive Stockholms universitet. Tillsammans har de även utgivit den uppmärksammade och Augustprisnominerade Sverige och Förintelsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tusen år av invandring : en svensk kulturhistoria
  2. +
  3. Jaktens historia i Sverige : vilt, människa, samhälle, kultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jaktens historia i Sverige : vilt, människa, sa... av Kjell Danell, Roger Bergström, Leif Mattson, Sverker Sörlin (inbunden).

Köp båda 2 för 860 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ingvar Svanberg

Övrig information

I denna bok skildras den svenska historien ur ett invandringsperspektiv. Vi följer inflyttarna i spåren från vikingatidens främmande köpmän och missionärer fram till de moderna arbetskrafts- och flyktinginvandringarna.