Mystik och andlighet : kritiska perspektiv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2013-04-04
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Medarbetare
Moberg, Jessica (förf.) / Pfändtner, Willy (förf.) / Sorgenfri, Simon (förf.) / Thurfjell, David (förf.) / Trulsson, Åsa (förf.) / Sorgenfrei, Simon (red.)
Dimensioner
210 x 132 x 15 mm
Vikt
380 g
SAB
Cm.04
ISBN
9789175042596
Mystik och andlighet : kritiska perspektiv (häftad)

Mystik och andlighet : kritiska perspektiv

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-04-04
252

15% rabatt med kod BF22 i kassan

Gäller t.o.m. söndag 27/11 när du handlar för minst 299 kr. Villkor

  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Att definiera sig som andlig men inte religiös har blivit allt vanligare under efterkrigstiden och är en inställning vi ofta förknippar med new age eller nyandlighet. Medan religion för tankarna till förstelnade institutioner, rigida normer och yttre auktoritet, ses andlighet istället som ett individuellt och kreativt förhållande till högre makter och olika religiösa traditioner.

Med detta är inte nödvändigtvis någonting nytt, utan snarare ett förhållande till religion som vuxit fram under lång tid. I boken spåras dessa tendenser tillbaka genom historien. Bokens olika författare erbjuder religions- och naturvetenskapliga perspektiv på mystiska, esoteriska och andliga traditioner, med fokus på det samtida Europa och Nordamerika. Såväl forskningen som samtida företeelser skärskådas.

Bokens tio författare är framstående forskare i religionshistoria och andra ämnen, verksamma vid universitet och högskolor i Sverige och utomlands.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mystik och andlighet : kritiska perspektiv
  2. +
  3. Liv Strömquists astrologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liv Strömquists astrologi av Liv Strömquist (häftad).

Köp båda 2 för 431 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mystik och andlighet : kritiska perspektiv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. För den som är intresserad av religion ger boken många...

    För den som är intresserad av religion ger boken många intressanta perspektiv - särskilt Simon Sorgenfreis inledningskapitel. Här finns också givande artiklar om judisk kabbala och sufism, som kanske inte enbart är en muslimsk form av mystik. Det finns också tankeväckande artiklar om varför vi upplever Indien som heligt och mystiskt och här kanske vi är påverkade av kolonialt tänkande. I Sverige har vi en tendens att se buddhismen som en mer fredlig religion än den kanske är. Sedan boken skre... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner