Möten med Dalai Lama : reflektioner om fred, medkänsla, lycka och interkulturell dialog (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Studier av inter-religiösa relationer (del 60)
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2014-06-13
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Medarbetare
Jahanmahan, Farhad (förf.) / Nilsson, Staffan (förf.) / Olgac, Christina Rodell (förf.) / Pfändtner, Willy (förf.) / Goldstein-Kyaga, Katrin (red.) / Sundström, Patrik (form)
Dimensioner
210 x 138 x 16 mm
Vikt
358 g
SAB
Cmecz Dalai Lama XIV
ISBN
9789175042664
Möten med Dalai Lama : reflektioner om fred, medkänsla, lycka och interkulturell dialog (häftad)

Möten med Dalai Lama : reflektioner om fred, medkänsla, lycka och interkulturell dialog

Häftad Svenska, 2014-06-13
212
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Dalai lama är en av vår tids mest älskade och beundrade personer. Hans böcker väcker stort intresse, och när han föreläser runt om i världen samlar han ofta tusentals åhörare. Men vad är det då i hans till synes enkla budskap om fred och lycka som attraherar så många? På vilket sätt skiljer det egentligen sig från tankarna i dagens stora flora av självhjälpslitteratur?

Dalai lama har anklagats för att vara homofob, kvinnoförtryckare, nazist och religiöst intolerant. Andra menar att han är en framstående förespråkare för mänskliga rättigheter och demokrati som kämpar för sitt förtryckta folk, tibetanerna. Hur går dessa motsatta bilder ihop? Vad är det Dalai lama har som andra konservativa religiösa ledare saknar?

Utifrån det tal om världsfred, människovärde och lycka som Dalai lama höll på Södertörns högskola år 2011 diskuterar här ett antal forskare vid högskolan Dalai lamas filosofi utifrån sina olika forskningsområden inom filosofi, idéhistoria, interkulturell pedagogik, religionsvetenskap, romska studier och migrationsforskning. De beskriver honom i hans roll som buddhist, tibetan, flykting och munk, och skärskådar hans inställning till kvinnan, sexualitet, religiös tolerans och buddhistiska grundbegrepp som lycka och medkänsla.

I boken medverkar, förutom Katrin Goldstein-Kyaga, som är även bokens redaktör, forskare som Henrik Bohlin, Maria Borgström, Jonna Bornemark, Anders Fjällhed, Farhad Jahanmahan, Staffan Nilsson, Willy Frändtner och Christina Rodell Olgac.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Möten med Dalai Lama : reflektioner om fred, medkänsla, lycka och interkulturell dialog
  2. +
  3. Horisonten finns alltid kvar : om det bortglömda omdömet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Horisonten finns alltid kvar : om det bortglömd... av Jonna Bornemark (inbunden).

Köp båda 2 för 407 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »