Svensk ekonomisk politik : då, nu och i framtiden - festskrift tillägnad Hans Tson Söderström (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
249
Utgivningsdatum
2015-06-02
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Medarbetare
Henrekson, Magnus (förf.) / Joung, Lars (förf.) / Korkman, Sixten (förf.) / Lindbeck, Assar (förf.) / Lundgren, Nils (förf.) / Nyberg, Lars (förf.) / Persson, Mats (förf.) / Viotti, Staffan (förf.) / Swedenborg, Birgitta (red.) / Persson, Richard (form)
Dimensioner
226 x 160 x 24 mm
Vikt
569 g
SAB
Qa -c
ISBN
9789175042886
Svensk ekonomisk politik : då, nu och i framtiden - festskrift tillägnad Hans Tson Söderström (inbunden)

Svensk ekonomisk politik : då, nu och i framtiden - festskrift tillägnad Hans Tson Söderström

Inbunden,  Svenska, 2015-06-02
239
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Det här är en festskrift tillägnad Hans Tson Söderström i samband med hans 70-årsdag. Men det är också en bok som riktar sig till en bredare publik.

Tolv framstående ekonomer har bidragit med var sitt kapitel på temat svensk ekonomisk politik då, nu och i framtiden. Tillsammans representerar författarna en ansenlig kompetens och erfarenhet. I sina olika kapitel redovisar de vad vi kan lära oss av de senaste decenniernas ekonomiska politik, var vi står nu och vad vi bör förbättra framöver.

Antologin består av tre delar. Den första behandlar stabiliseringspolitiken. Vad gick snett tidigare och vad kan vi lära av misstagen? Vilka nya problem ställs vi inför idag när inflationen är alltför låg och räntan är noll eller negativ? Den andra delen handlar om euron och om finansiell stabilitet. Båda är högaktuella. Eurosamarbetet står sedan flera år inför svåra problem. Men varför infördes euron och vilken roll spelade ekonomerna i debatten om EMU? Valde Sverige rätt när vi valde att ställa oss utanför eurosamarbetet? Och mot bakgrund av den globala finanskrisen hur ska man garantera finansiell stabilitet i framtiden? Vilken grad av internationell samordning krävs? Den tredje delen handlar om frågor av betydelse för tillväxt och inkomstfördelning i Sverige. Hur har synen på företagare och förmögenheter ändrats sedan 1970-talet? Hur ska vi mäta inkomstfördelning och vad ska dessa mått användas till? Och avslutningsvis en fråga som vi bokstavligen dagligen konfronterar, nämligen hur vi ska förhålla oss till tiggeriet på våra gator. Kan vi minska tiggeriet genom att hjälpa tiggarna?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svensk ekonomisk politik : då, nu och i framtiden - festskrift tillägnad Hans Tson Söderström
  2. +
  3. Underskottsmyten : modern penningteori och konsten att bygga en bättre ekonomi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Underskottsmyten : modern penningteori och kons... av Stephanie Kelton (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »