Den svenska modellens framtid (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2021-11-19
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Dimensioner
220 x 145 x 14 mm
Vikt
336 g
SAB
Oc,Oha
ISBN
9789175043869
Den svenska modellens framtid (häftad)

Den svenska modellens framtid

Häftad,  Svenska, 2021-11-19
263

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    216
Visa alla 1 format & utgåvor
Kommer den svenska arbetsmarknadsmodellen att klara av de utmaningar som globaliseringen, digitaliseringen och utvecklingen av artificiell intelligens för med sig? Kan den hantera den åldrande befolkningen och den allt större aktiviteten från EU:s sida på arbetsmarknadsområdet?

I denna bok diskuteras vad aktuell forskning har att säga om dessa frågor. Den svenska modellen utvärderas utifrån fyra kriterier: konkurrenskraft, utvecklingskraft, kompetensförsörjning och ett inkluderande samhälle.

En slutsats är att den svenska arbetsmarknadsmodellen har betydande problem. Några av dem kommer inifrån modellen själv, medan andra kommer utifrån. Samtidigt har modellen stora fördelar som är väl värda att bevara och utveckla. Men för att hantera utmaningarna är reformer nödvändiga. För både arbetsmarknadens parter och politiker bör den långsiktiga ambitionen vara att stärka förmågan till kontinuerlig utveckling.

Författarna: Charlotta Stern, professor i sociologi, vd för Ratio Näringslivets forskningsinstitut Nils Karlson, professor i statsvetenskap, grundare av Ratio Eva Uddén Sonnegård, ekon.dr, arbetsmarknadsforskare vid Ratio.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den svenska modellens framtid
  2. +
  3. Att reformera välfärdsstaten : NBER-rapporten 2 : amerikanskt perspektiv på den svenska modellen : Konjunkturrådets rapport 2006

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att reformera välfärdsstaten : NBER-rapporten 2... av Richard B Freeman, Birgitta Swedenborg, Robert Topel (häftad).

Köp båda 2 för 572 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna