Rätt att välja : framtidens vård och omsorg (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2022-03-23
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Dimensioner
220 x 146 x 13 mm
Vikt
310 g
SAB
Ohfe
ISBN
9789175043937

Rätt att välja : framtidens vård och omsorg

Häftad,  Svenska, 2022-03-23
236
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Svensk vård och omsorg har väl kända problem med tillgängligheten, väntetiderna, servicenivån och vårdkedjorna. En åldrande befolkning, dyra behandlingar och en förväntad ökad efterfrågan på vård och omsorg förstärker utmaningarna. Därför behövs en breddad diskussion om hur framtidens sjukvård ska finansieras och organiseras.

I boken jämförs vård och omsorgssystemen i Sverige, Nederländerna, Australien och Schweiz, med hjälp av internationella index och fallstudier.

En slutsats är att valfrihet och olika typer av försäkringslösningar i regel leder till större tillgänglighet och förbättrar förmågan till institutionellt lärande. En alltför stark producent- eller funktionsorientering har gjort att ett patientfokus saknas i svensk vård och omsorg, trots vårdgarantier, kömiljarder och andra åtgärder. Detta är ett svenskt systemfel som kan lösas genom att stärka rätten att välja.

Mattias Lundbäck är hälsoekonom och doktor i nationalekonomi. Tidigare har han bland annat varit tjänsteman i Regeringskansliet, ekonom vid Svenskt Näringsliv och handläggare vid Sveriges Kommuner och Regioner.

Nils Karlson är grundare av forskningsinstitutet Ratio, professor i statsvetenskap samt visiting fellow vid Stanford University, Hoover Institution.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rätt att välja : framtidens vård och omsorg
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 325 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna