Europa i dag : likheter och skillnader mellan länderna på vår kontinent (häftad) NY
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2024-05-22
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Dimensioner
200 x 143 x 22 mm
Vikt
508 g
SAB
Oh-a,Qad-a
ISBN
9789175044217

Europa i dag : likheter och skillnader mellan länderna på vår kontinent

Häftad,  Svenska, 2024-05-22
229
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur lika eller olika är egentligen Europas länder politiskt, demografiskt, ekonomiskt, socialt och kulturellt? Vilka länder är mest lika varandra, och vad består de största skillnaderna i?

Detta analyserar Fredrik Charpentier Ljungqvist med hjälp av 50 kartor som tagits fram speciellt för boken. Kartorna belyser en rad högaktuella samhällsfrågor, och läsaren får en färsk översikt över skillnader och likheter i ekonomi, demografi, folkhälsa, jämställdhet, kriminalitet, migration, politiska förhållanden och kulturella värderingar.

Ljungqvist tittar också de stora förändringarna som ägt rum sedan millennieskiftet och skillnaderna i värderingar mellan åldersgrupper som ofta är större än de mellan länder.

Boken slår hål på många förlegade föreställningar och uppmärksammar en rad oväntade saker. Bland annat framgår att Sverige och Österrike numera är snarlika länder, att Irland har kommit att bli mer likt Luxemburg än Storbritannien och att Bulgarien och Rumänien fortfarande skiljer sig betydligt från alla andra EU-länder. Vidare har skillnaderna mellan protestantiska och katolska länder i praktiken försvunnit i stället går numera den främsta skiljelinjen, och då i fråga om sociala värderingar, längs den forna järnridån.

En central bok för alla som bättre vill förstå 2020-talets Europa samt de möjligheter och utmaningar som EU står inför.

Fredrik Charpentier Ljungqvist är professor i historia vid Stockholms universitet. Han har tidigare publicerat de prisade böckerna Den långa medeltiden och Klimatet och människan under 12 000 år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Europa i dag : likheter och skillnader mellan länderna på vår kontinent
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »