Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
490
Utgivningsdatum
2012-09-07
Förlag
Kartago Förlag
Illustratör/Fotograf
Gunnar Lundkvist
Dimensioner
285 x 220 x 50 mm
Vikt
2380 g
SAB
Hci
ISBN
9789175150086

Klas Katt dricker kaffe

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2012-09-07
263
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    69
Visa alla 1 format & utgåvor


Klas Katt har blivit en milstolpe i den svenska seriekulturen. I denna praktvolym har Kartago förlag samlat de sex böcker som gavs ut mellan 1979 och 1992, totalt över 500 sidor! Dessa böcker blir som en längre berättelse om Klas Katts sökande efter mening med livet.

För det mesta stannar Klas Katt hemma. Han nöjer sig med att betrakta världen från sitt fönster. När han dricker sitt kaffe finns det inget behov av sällskap. Men det händer att han beger sig ut i världen. Kanske träffar han då Olle Ångest som har en mer naiv inställning till livet. Trots att han vet att han kommer att misslyckas försöker han ändå bryta sin isolering. Och konstigt nog så händer det att han faktiskt blir lycklig. Svartsynen och den absurda humorn i Gunnar Lundkvists serier visar ett släktskap med Samuel Beckett, och i likhet med Samuel Becketts verk så finns det alltid en strimma av hopp.

Den första serieboken, "Klas Katt i Hell City 1979" kan ses som en föregångare till den våg av svenska serier som fick sitt genombrott i Sverige i slutet av åttiotalet. Boken är också på många sätt en samtidsskildring. En serie visar hur poeten Bruno K. Öijer kastar ut ett stipendium i tunnelbanan. Därefter utkom: "Klas Katt på nya äventyr", "Klas Katt på upptäcktsfärd", "Klas Katt och livets mysterier", "Klas Katt går vilse" och "Klas Katt och Olle Ångest". Samtliga dessa sex böcker ingår i sin helhet i ?Klas Katt dricker kaffe? som också innehåller över 100 sidor extramaterial varav 32 sidor är i färg. Extramaterialet består av serier och bilder som tidigare inte publicerats i bokform.

Gunnar Lundkvist har också gjort barnböckerna om Igelkotten och Mullvaden i samarbete med Anna Höglund. Gunnar Lundkvists senaste seriebok Klas Katt i Vilda Västern gavs ut av Kartago förlag 2010. För sina serier om Klas Katt har Gunnar Lundkvist bland annat erhållit Svenska serieakademins Adamsonstatyett 1994 och Seriefrämjandets Urhunden 2004.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klas Katt dricker kaffe
  2. +
  3. Äventyr för superhjältar 1 : Mördarclownerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Äventyr för superhjältar 1 : Mördarclownerna av Elias Våhlund (inbunden).

Köp båda 2 för 412 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunnar Lundkvist