Dödens ö : drömmar från den andra sidan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
98
Utgivningsdatum
2020-08-20
Förlag
Kartago Förlag
Illustratör/Fotograf
Knut Larsson
Dimensioner
269 x 203 x 15 mm
Vikt
593 g
SAB
Hci
ISBN
9789175153537

Dödens ö : drömmar från den andra sidan

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-08-20
182
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


I en rad sagoskimrande serier och illustrationer får vi bland annat möta fiskaren och hans hustru, båda offer för den nyckfulle havsguden Triton. Vi vandrar genom Kusliga dalen där häxor, jättar och dvärgar ruvar och får följa med Forest Boy på hans tragiska äventyr. Allt inramat av berättelsen om mannen som anländer till Dödens ö i en kista och nedstiger till Underjordens antikvariat.

Det har sagts att myter är kollektiva drömmar och att drömmar är privata myter. I Dödens ö får vi prov på några av Knut Larssons privata myter, inspirerade av folksagor och uråldrig mytologi. I vackra och gåtfulla bilder tar han med oss med till den andra sidan där allt är möjligt och allt kan hända.

Knut Larsson (född 1972) är serietecknare och konstnär. Han debuterade i Galago 1996 och har sedan dess utkommit med sex serieböcker. 2014 debuterade Knut Larsson som regissör med kortfilmen Hypnagogia Send me the pillow that you dream on och 2016 fick han Svenska serieakademins Adamson-pris för sin tolkning av Harry Martinsons Aniara.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dödens ö : drömmar från den andra sidan
  2. +
  3. Aniara : fritt efter Harry Martinson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Aniara : fritt efter Harry Martinson av Knut Larsson (storpocket).

Köp båda 2 för 281 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dödens ö : drömmar från den andra sidan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Drömskt besök i Knut Larssons och Böcklins värld
    Erik Uppenberg, 11 april 2024

    Ett suggestivt besök på ön från Arnold Böcklins berömda konstverk Die Toteninsel, från serietecknaren och konstnären Knut Larssons unika ritstift. Innehåller också en rad andra serienoveller.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Knut Larsson